Nederland

Fietsen langs de Maarsseveense plassen

Activiteit

Ten noorden van Utrecht vind je de Maarsseveense plassen, veel groen en historische forten die onderdeel zijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze linie werd zo gebouwd dat Nederland bij een aanval het water zelf als verdedigingsmiddel in kon zetten. Een stukje natuur in een gebied dat je op de fiets op z’n best kunt verkennen!

Photos
Fietstocht midden Nederland 2
Fietstocht midden Nederland 5
fietstocht
fietstocht
BESCHRIJVING

Voor deze fietstocht verzamelen we bij carpoolplaats Maartensdijk, waarvandaan we zo’n 50 fietskilometers maken door groene weilanden, kleine dorpen als Oud-Zuilen, Hollandsche Rading, Groenekan en het recreatiegebied Maarsseveense Plassen. In de jaren ’60 ontstonden deze plassen door zandwinning die nodig was voor de aanleg van de Utrechtse wijk Overvecht. Nu worden hier vele watersporten bedreven. Heerlijk om even pauze te houden aan de rand van de plassen en te genieten van de bedrijvigheid op het water. Onderweg pakken we mogelijk nog een terrasje nadat we alle forten hebben bewonderd vanaf ons stalen ros.

Afstand: ong. 50 kilometer

Tijdsindicatie: 10.00 – 16.00

REISDETAILS

Bij de prijs in begrepen:

  • Fietshuur
  • Route
  • Reisleider

Niet inbegrepen:

  • Lunch en andere consumpties
  • Vervoer van/naar start- en eindpunt
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Leuk dat je met ons mee gaat fietsen! Ongeveer een week voor aanvang van de activiteit ontvang je een informatiebrief. Hierin wordt een verzamelplaats en -tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids/reisleider staan hierin vermeld.