Nederland

Fietserspad

Fietsen

Stap op de fiets en doorkruis Nederland van Noord naar Zuid. Het Fietserspad is een van de mooiste meerdaagse fietstochten van ons land. De tocht loopt zoveel mogelijk langs de route van het Pieterpad, dé bekende langeafstandswandelroute. Op je stalen ros trap je door het Groningse platteland naar het glooiende landschap van Limburg. Fietsen in een groep en je samen verbazen over de gevarieerde natuur van de vijf provincies die we doorkruisen, zorgt voor een gezellige belevenis. Omdat we tijdens onze tocht best wat kilometers per dag maken, is dit een fantastische fietstocht voor de ervaren fietser.

Photos

BESCHRIJVING

Schoonheid van eigen bodem

Het Fietserspad leidt je langs alle mooie landschappen waar het Pieterpad ook langs loopt. Je ontdekt tijdens deze tocht de verschillende looks van de Nederlandse provinciën. We nemen kort een kijkje op het platteland van Groningen, alvorens Drenthe in te rijden. In Drenthe geniet je van het uitzicht op Saksische boerderijen, hooilanden en uitgestrekte heide. Kom je in Overijssel, dan word je getrakteerd op loofbossen, stuivende zandvlaktes en de Sallandse Heuvelrug. Vervolgens fietsen we naar Gelderland, om verrast te worden door prachtige bouwwerken uit het verleden zoals kastelen en oude molens. We eindigen met een fietsdag langs de prachtige rivier de Maas in Limburg.

Actief en minimalistisch genieten

Deze reis bestaat uit zes fietsdagen waarin we een totaal van ongeveer 500 kilometer onder ons door laten gaan. Op een pittige dag fietsen we zo’n 90 kilometer, maar er zijn ook dagen dat we het wat rustiger aandoen. Op zondag zetten we de fiets even helemaal aan de kant voor een rustdag. Het is belangrijk dat je beschikt over een goede conditie en dat je al wat fietservaring hebt. We beginnen in Groningen en volgen de fietsknooppunten om te eindigen in Venlo. Omdat zowel de opstapplaats als het eindpunt zich op een station bevindt, kun je gemakkelijk met openbaar vervoer komen en weer huiswaarts keren. Onderweg overnachten we in trekkerstenten die je achterop de fiets meeneemt. Net als alle andere bagage, durf jij het aan?

REISDETAILS

Kamperen – fietsen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-pers. tenten
  • fiets uitgerust met fietstassen voor bagage*
  • kosten voor het pontje

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • vervoer van/ naar begin- en eindpunt
  • boekingskosten €23,-

*Korting eigen fiets € 40,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven.Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijd pot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.