België

Fietsreis langs de Maas en Roer

Fietsen

Trap door heuvelachtige en vulkanische landschappen, volg de oevers van de Maas en Roer en rij over een eeuwenoude spoorlijn. Op en top buitenland, en allemaal binnen fietsbereik vanuit ons kikkerlandje. Tijdens deze midweek fiets je in vijf dagen door afwisselende landschappen en langs culturele hoogtepunten. We ademen de natuur in en snuiven historie.

Photos
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Fietsen Maas en Roer Nederland Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Stadsbezoek

Roermond, een gezellige en historische stad aan de Roer, is ons startpunt. We fietsen zuidwaarts langs de Maas en trekken op de grens met België richting Maasmechelen. Voor of achter je hoor je steeds wel iemand vragen: ‘In welk land zijn we nu?’. De route leidt verder naar Maastricht, waar we natuurlijk van een heerlijke Limburgse vlaai genieten aan het Vrijthof. Dat is zeker niet de enige stad die we aandoen op deze tocht. Zo maken we een korte stop in de keizersstad Aken om de dom van Aken te bewonderen. Aangekomen in de Duitse Eifel, dompelen we ons in de levendige drukte die tussen de oude muren van Monschau heerst. Vervolgens laten we de grote steden achter ons, volgen we de Rur en genieten van het uitzicht aan de oevers van de Rursee. Na vijf volle dagen strijken we vermoeid maar voldaan weer neer op één van de terrasjes van Roermond.

Afwisseling

Denk je aan Zuid-Limburg en de Eifel, dan denk je aan heuvels. Maar laat je niet afschrikken. Op sommige stukken staan we inderdaad flink op onze pedalen, maar we genieten ook van vlakke paden. Per dag fietsen we gemiddeld 60 kilometer. Aan het einde van iedere middag zetten we onze tenten op, steeds op een andere camping en met een ander uitzicht. ’s Avonds bereiden we op ons kampeerstelletje een voedzame maaltijd of kiezen we ervoor de menukaart van Nederland, België of Duitsland uit te proberen. Deze fietsreis laat je versteld staan van het afwisselende landschap en van wat je in een korte tijd allemaal kan zien op je stalen ros!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in 1-persoonstenten
  • Bagagevervoer
  • Fietshuur
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer naar/van Roermond
  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Iedereen dient op eigen gelegenheid naar Roermond te komen. In Roermond staan de fietsen klaar voor de reis.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €40,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING