Portugal

Fietsreis Portugal met verlenging

Fietsen

Welkom in het land van schapenboeren en ontdekkingsreizigers! Waar grote kathedralen naast Moorse paleizen staan. In het fascinerende Portugal maken we een fietstrektocht langs de ruige kust van Alentejo en de Algarve. Kijk je tijdens het fietsen om je heen, dan zie je de golven tegen de immense kliffen beuken. Onderweg overnachten we in verschillende accommodaties. Zin in een sportieve uitdaging? Stap dan met ons op de fiets en ontdek de Rota Vicentina!

Photos
Fietsvakantie Portugal 13
Fietsvakantie Portugal 8
Fietsvakantie Portugal 5
Amarant Reizen Fietsen portugal 6
Amarant Reizen Fietsen portugal 5
Amarant Reizen Fietsen portugal 4
Amarant Reizen Fietsen portugal 11
Amarant Reizen Fietsen portugal 12
Amarant Reizen Fietsen portugal 13
Amarant Reizen Fietsen portugal 14
Amarant Reizen Fietsen portugal 1
Amarant Reizen Fietsen portugal 3
Amarant Reizen Fietsen portugal 10
Amarant Reizen Fietsen portugal 8
Amarant Reizen Fietsen portugal 7
BESCHRIJVING

Ritme van de pedalen

Langs de uitgestrekte kustlijn van Portugal loopt de Rota Vicentina, een ruim 300 kilometer lange fiets- en wandelroute. De route combineert prachtige stukken kust met indrukwekkend binnenland. We beginnen in het prachtige stadje Santiago do Cacém. We passeren witte dorpjes en havens waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Verder langs de route worden we omsloten door de glooiende heuvels van het binnenland en fietsen we langs olijfbomen en typische kurkeiken. Op de lokale markt van een vestingstadje vinden we deze kurk omgetoverd tot tassen, armbanden en andere souvenirs. ’s Werelds koploper op het gebied van kurkproductie laat zien dat je met dit materiaal véél meer kunt dan alleen je wijnfles luchtdicht afsluiten.

Kaap Vincent

Onderweg worden we vergezeld door de zon en een heerlijk zeebriesje. Al fietsend doorkruisen we het natuurreservaat Vicentine en passeren we ruim 300 menhirs die verspreid in het landschap liggen. We nemen de tijd om ‘naast de pedalen’ te genieten van de rijke cultuur en historie van Portugal. Onze tocht eindigt ‘aan het einde van de wereld’, in Kaap Vincent. Schitterende kliffen markeren deze meest zuidwestelijke punt van Europa. Tijdens onze tocht overnachten we in verschillende hotels en pensions. Overdag nemen we onze bagage mee op de fiets en laten we ons verrassen door alles wat we onderweg tegenkomen. Een goede conditie is noodzakelijk voor deze fysiek uitdagende tocht. Regelmatig fietsen we over paden met een stijgingspercentage van 10%, soms 15% of nog iets meer. Af en toe moeten we de fietsen omhoog duwen. Een goede fietsbeheersing is noodzakelijk, vooral bij het afdalen. Gemiddeld fietsen we 40 kilometer op een dag. Er vindt een (verplichte) voorontmoeting plaats, waarbij je de reisleider en elkaar ontmoet en al je vragen kunt stellen over deze fietstocht.

Verleng je reis met vier dagen! 

Vind je een week in Portugal te kort? Kies dan voor deze reis met verlenging en geniet van vier extra dagen ontspanning!  De eerste week trek je dan met de hele groep op, en de reisleider plus degenen die hebben gekozen voor de verlenging blijven nog vier dagen langer. Onze fietsen hebben we dan al ingeleverd dus het worden vier relaxte dagen.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • overnachting in verschillende accommodaties*
 • retourvlucht
 • gebruik van hybride fietsen of MTB’s tijdens fietstrektocht
 • bagagedragers achter, stuurtas + 2 fietstassen
 • transfers aan het begin en eind van de reis van/naar vliegveld
 • professionele reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • maaltijden en consumpties
 • (openbaar) vervoer tijdens de verlenging van de reis
 • excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vlucht €10,- p.p. (optioneel)
 • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €399,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Ontbijten doen we over het algemeen bij onze overnachtingslocatie. Voor de lunch maken we een lunchpakketje klaar en ’s avonds dineren we in één van de vele eettentjes. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 20-25,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We vliegen naar Lissabon/Faro waarvandaan we op de fiets verder trekken.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We verblijven in verschillende eenvoudige accommodaties langs de route.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Portugal is Portugees

Valuta

In Portugal betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Portugal is het 1 uur eerder dan in Nederland.