Italië

Fietsreis Tirol – Venetië

Fietsen

Stap op de fiets en geniet van de prachtige natuur op onze tocht van Tirol naar Venetië! De route daalt af van de hoge bergtoppen naar het lager gelegen Venetië. Onderweg maken we kennis met de schoonheid van de Alpen en doorkruisen we de Italiaanse Dolomieten, om uiteindelijk bij de Middellandse Zee te eindigen. Een zonnige tocht, die in Italië al jaren een begrip is. We fietsen tussen de 40 en 70 kilometer per dag. De tocht gaat grotendeels bergafwaarts, dus hij is erg goed te doen!

Photos
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
Tirol Venetie Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Romeo en Julia

Met Italiaanse temperaturen door een schitterende omgeving fietsen… klinkt goed toch? Het grootste gedeelte van deze route trap je heerlijk rustig over goed aangelegde fietspaden. Omdat we door zulke diverse streken fietsen, doe je ontzettend veel indrukken op. We beginnen de tocht met steile afdalingen, fruitplantages en mooie steden zoals Bolzano en Trento. Vervolgens fietsen we door brede dalen langs de rivier de Adige. We zorgen ervoor dat we de verkeersdrukte bij het Gardameer vermijden en steken het meer in z’n gehele lengte per veerboot over. De laatste fietsdagen doorkruisen we de vlaktes van Veneto. We houden halt in Verona, een stad die cultuur ademt door de historische Arena, de Dom en de sfeervolle pleintjes. Hier vind je ook het legendarische decor van Shakespeares ‘Romeo en Julia’. Bij het befaamde balkon waar Romeo volgens het verhaal Julia het hof maakte, zie je honderden liefdesslotjes hangen.

Sprookjesachtige stad

Uiteindelijk komen we aan in Venetië, een sprookjesachtige stad die verdeeld wordt door talloze kanalen en omringd is door een lagune. In Venetië wemelt het van de toeristen, maar als je de tijd neemt om rond te dwalen in de smalle steegjes, kom je nog genoeg rustige straatjes en pleinen tegen waar je jezelf in barokke tijden waant… De fietsroute loopt voor bijna zestig procent bergafwaarts en is voor dertig procent vlak. In het begin van de tocht overwinnen we enkele steile stukken omhoog, maar dit is goed te doen. We overnachten in hotels, B&B’s en pensions langs de route. Onze bagage nemen we mee op onze fietsen. Een tocht die voor iedereen met een sportieve instelling en redelijke conditie goed te doen is. De dagafstanden liggen tussen de 40 en 70 kilometer en zijn gemiddeld 53 kilometer.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in hotels/pensions/ B&B (incl. ontbijt)*
  • fietshuur
  • vervoer naar/van start- en eindpunt van de route
  • transfer Gardameer
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overige maaltijden en consumpties
  • overige excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €413,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen bijna elke dag lekker uit eten gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee verdere algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je per dag ongeveer € 20 tot 30,- kwijt bent aan maaltijden. Ontbijt is inbegrepen bij de overnachtingen.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we in anderhalve dag met minibusjes en/of auto’s naar het startpunt.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

DAGPROGRAMMA

Dagprogramma

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1: maandag 12 juli

Reisdag

Dag 2: dinsdag 13 juli

Reschen – Latsch / Morter: 60 km

’s Morgens reizen we verder naar de Reschenpass. Hier, op de grens van Oostenrijk en Italië, beginnen we onze fietstocht. Van het meer van Reschen tot het kleinste stadje van Italië, Glorenza door Alpenweiden en naaldbossen. Later fietsen we veel door appel- en perengaarden, voornamelijk over geasfalteerde fietspaden en wegen, enkele stukken zijn onverhard. De route kent diverse steile afdalingen (zelfs een helling van 20%) en hier en daar een lichte stijging.

Dag 3: woensdag 14 juli

Latsch / Morter – Bolzano: 65 km

In Naturns kun je het prachtige middeleeuwse St. Prokulus kerkje bezoeken. Dit is het oudste kerkje met fresco’s in het gehele Duitse spraakgebied. De route naar het mooie kuuroord Merano is vrij vlak met op het laatst een steile afdaling met zeven haarspeldbochten! Het tweede deel van onze etappe voert van Merano naar marktstad Bolzano en is grotendeels vlak. We rijden over geasfalteerde fietspaden en boerenwegen door verschillende fruitgaarden.

Dag 4: donderdag 15 juli

Bolzano – Trento: 65 km

Vandaag volgen we o.a. het traject van een oude spoorlijn en stijgen daarmee langzaam heuvelopwaarts naar Kaltern, schitterend gelegen te midden van de wijngaarden.  Daarna omlaag en langs de Etsch naar Neumarkt, de taalgrens over bij Salurn en verder naar Trento. Deze prachtige oude stad zullen we in de middag en avond zeker bezoeken!

Dag 5: vrijdag 16 juli

Trento – Riva del Garda: 45 km

Onze fietsroute vervolgt langs de Adige via Rovereto naar Mori. Daar verlaten we de Adige en klimmen over de heuvels naar het Gardameer. Een stevige fietsdag met haarspeldbochten en als beloning voor het stijgen een prachtig uitzicht over de baai van Riva del Garda en het Gardameer. Uiteraard zoeken we daar even het water op!

Dag 6: zaterdag 17 juli

Riva del Garda – Verona: 35 km fietsen en 48 km varen

Eerst varen we een groot deel van de dag met de veerboot over het Gardameer van Riva naar Lazise (48 km). Vandaar is het nog 35 kilometer fietsen naar Verona; een schitterender route door mooie landschappen. ‘s Avonds kunnen we misschien een bezoek brengen aan openluchtopera in de Arena van Verona of nog urenlang dwalen door deze romantische stad

Dag 7: zondag 18 juli

Rustdag in Verona

Dag 8: maandag 19 juli

Verona – Baone 75 km

Vandaag een vlakke route, veelal op fietspaden (o.a. Marco Pantani fietspad) en rustige wegen langs de Adige. We fietsen door het boerenlandschap, komen door enkele dorpen en eindigen vandaag tussen de heuvels van het Parco Nationale de Colli Euganie.

Dag 9: dinsdag 20 juli

Baone – Padova 40 km

Vandaag fietsen we eerst door de heuvels van Euganie, dus af en toe een paar pittige klimmetjes. Het landschap wordt verder weer bepaald door akkerbouw en steden. Uiteraard brengen we een bezoek aan de bijzonder mooie stad Padova!

Dag 10: woensdag 21 juli

Padova – Mestre-Venetie 40km

Wellicht willen we eerst nog wat meer zien van Padova; daarna volgen we op ons stalenros het Brenta-kanaal via Dolo naar Mestre.

Dag 11: donderdag 22 juli

Bezoek Venetië

Na acht fietsdagen komen we aan in Venetië, de sprookjesachtige stad die barst van cultuur en historie. Venetië ligt in een grote lagune en wordt doorsneden door talloze kanalen. Als je de tijd neemt om rond te dwalen in de smalle steegjes, kom je ondanks de drukte nog genoeg rustige straatjes en pleinen tegen waar je jezelf in barokke tijden waant. Of neem een van de waterbussen door het Canal Grande of naar een van de andere eilanden, zoals Cimiterio of het glasblazerseiland Murano.

Dag 12: vrijdag 23 juli

Reisdag terug door de Alpen, naar Zuid-Duitsland

Dag 13: zaterdag 24 juli

Reisdag terug naar Nederland