Zweden

Fietsreis Zweedse Sydkusten

Fietsen

Ontdek Zweden op de fiets! Waar ooit de machtige Vikingen de zee op gingen om werelddelen te veroveren, verovert het glooiende landschap van Zuid-Zweden nu ons hart. Stap op en fiets mee, over groene heuvels, langs goudgele koolzaadvelden, door charmante vissersdorpjes en langs witte zandstranden. Voel de zilte zeebries door je haar, proef de ambachtelijk gerookte vis en bewonder de schitterende natuur. Ontdek de lange Zweedse kustlijn en het glooiende binnenland. Laat je verrassen door bijzondere schatten uit de Middeleeuwen en de prehistorie. Achter elke bocht ligt een nieuwe verrassing voor je klaar.

Photos
Zuid Zweden Christelijke groepsreis Amarant
Zuid Zweden Christelijke groepsreis Amarant
Zuid Zweden Christelijke groepsreis Amarant
Zuid Zweden Christelijke groepsreis Amarant
Zuid Zweden Christelijke groepsreis Amarant
Zuid Zweden Christelijke groepsreis Amarant
Zuid Zweden Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Vriendelijke vissersdorpjes

We starten onze fietsreis aan de schitterende zuidkust. Met aan de ene kant de ruisende zee en aan de andere kant het afwisselende Zweedse landschap, fietsen we van het ene lieflijke vissersdorpje naar het andere. Vanaf de fiets is er zoveel te zien! We passeren bossen, witte zandstranden en pittoreske stadjes. Onderweg is er genoeg tijd om op een terrasje ambachtelijk gerookte vis te proeven, of te slenteren langs oude haventjes en typische vakwerkhuisjes. De enorme prehistorische stenen van Ale zullen een onuitwisbare indruk op je maken. De route gaat verder door het heuvelachtige binnenland vol ongerepte natuur. Hier en daar rusten we uit bij een kraakhelder meer of een historisch kasteel.

Scandinavische pastelkleuren

Een groot contrast met de stille natuur vormt de bruisende stad Malmö. Het gezellige centrum herbergt kunstige staaltjes van moderne architectuur maar ook oude gebouwen in typische Scandinavische pastelkleuren. Ten zuiden van Malmö ligt het schiereiland Falsterbo, waar op hun trek naar het zuiden jaarlijks miljoenen vogels neerstrijken. Vanuit het bezoekerscentrum heb je een waanzinnig uitzicht over het bos, het strand, de duinen en de zee. De route eindigt in Trelleborg, het zuidelijkste puntje van Zweden, waar we de boot richting Duitsland stappen. Onderweg overnachten we langs de route in hutten, B&B’s en hotels.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachtingen in verschillende accommodaties (stuga’s, hytte, B&B’s en hotels)*
  • Vervoer naar/van Rostock
  • Nachtboot Rostock – Trelleborg v.v.
  • Fietshuur
  • Professionele reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €345,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodaties (wanneer bekend) en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Soms zal er een mogelijkheid bestaan om met elkaar te koken. De andere keren zullen we uit eten gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat je ongeveer € 20,- per dag kwijt bent aan eten.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

DAGPROGRAMMA

Dagprogramma

Dit dagprogramma geeft je een beeld van de reis en is onder voorbehoud van wijzigingen

Dag 1 – di 27 juli

Op deze eerste dag reizen we naar Rostock. Vanaf hier nemen we een nachtboot naar Trelleborg.

Dag 2 – wo 28 juli

We komen ’s ochtends vroeg aan in Trelleborg. We beginnen met een stevig ontbijt en stappen vervolgens op de fiets naar het prachtige stadje Ystad. Tijdens deze rit van ongeveer 47 kilometer volgen we de Zuid-Zweedse kust. We rijden door schattige dorpjes zoals Smygehuk dat met haar typische rode huisjes bekend staat om de visrokerij. Ook komen we langs het strand bij Mossby met het kristalheldere water en de vissersdorpen Abbekås en Hörte.

Ystad is één van de meest pittoreske stadjes van Zuid-Zweden. Vanaf deze plek vertrokken meer dan 1000 jaar geleden de Vikingen om de zeeën te bevaren. Eén van de best bewaarde kloostergebouwen in Zweden bevindt zich ook in deze stad en er zijn zat gezellige koffietentjes en leuke restaurantjes.

Dag 3 – do 29 juli

We vervolgen onze weg langs de kust naar Simrishamn. We rijden door open landschappen, en zien  oude rotstekeningen en witte stranden. We fietsen langs wijngaarden, koolzaadvelden, maar ook langs het natuurreservaat van Sandhammaren. Dit duingebied herbergt een rijke flora en fauna. Het is etappe van ongeveer 53 kilometer.

Dag 4 – vr 30 juli

In een etappe van ongeveer 60 kilometer rijden we naar de omgeving van Vollsjö. We fietsen eerst nog een kort stukje langs de kust en rijden dan landinwaarts. We ontdekken de heuvelachtige omgeving en komen onder andere langs het prachtige Kronovalls Slott.

Dag 5 – za 31 juli

We rijden door tussen de groene heuvels en zetten koers richting Ringsjön. Dit is het op één na grootste meer van de Zuid-Zweedse provincie Skåne . Vanaf hier rijden we langs het natuurreservaat Rövarekulan. Na een etappe van ongeveer 40 kilometer komen we aan in Eslöv.

Dag 6 – zo 1 augustus

We blijven op en neer door het heuvelachtige landschap van Zuid-Zweden rijden. Vanaf Eslöv is het zo’n 40 kilometer rijden naar onze volgende bestemming Barsebäckshamn. Zo bereiken we vanuit het binnenland weer de kust. In Barsebäckshamn maken we ons op voor een rustdag.

Dag 7 – ma 2 augustus

Rustdag

Dag 8 – di 3 augustus

Onze volgende etappe, 40 kilometer lang, is weer langs de kustlijn en het mooie strand bij Lomma. Vlak voor we de drukke stad Malmö bereiken, komen we door een prachtig groen gebied genaamd Spillepengen, waar ook veel vogels zijn te spotten. We komen lekker op tijd aan in Malmö, zodat we nog tijd hebben om de stad te verkennen. We kunnen een kopje koffie drinken in het café van Slottsträdgården en een bezoekje brengen aan de eerste CO2-neutrale wijk van Europa: Västra Hamnen met de enorme toren Turning Torso.

Dag 9 – wo 4 augustus

We verlaten Malmö en fietsen langs een weg met allerlei boerderijen waar je lokale producten kan kopen. Deze weg brengt ons in het dorpje Vellinge. Vanaf daar vervolgen we onze weg naar Skanör dat op een schiereiland ligt. Deze plek wordt ook wel de Zweedse Rivièra genoemd, vanwege de prachtige stranden. De duinen worden versierd door bontgekleurde strandhuisjes. De etappe vandaag is ongeveer 51 kilometer. Skanör ligt pal naast Falsterbo, dat bekend staat als één van de belangrijkste locaties van Noord-Europa om vogels te spotten.

Dag 10 – do 5 augustus

We verlaten het schiereiland voor onze laatste etappe. Deze brengt ons in 27 kilometer terug naar Trelleborg, maar eerst staat ons nog een prachtige rit te wachten. We fietsen via Höllviken richting Kämpinge. Hier treffen we een prachtig duinlandschap en een uitgestrekt dennenbos aan. Honderden traditionele strandhutten staan hier op een rijtje. We eindigen onze fietstocht in Trelleborg. Daar pakken we ’s avonds weer de nachtboot.

Dag 11 – vr 6 augustus

Vanaf Rostock reizen we terug naar Nederland waar onze wegen weer scheiden.