Duitsland

Fietstrektocht Thüringen

Fietsen

Thüringen is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers. Natuurparken zoals het Thüringer Wald of Nationaal Park Hainich zijn oneindig groen en er zijn vele activiteiten mogelijk. De goed bewegwijzerde fietsroutes brengen je tot in het hart van deze natuurgebieden. Het afwisselende heuvellandschap met haar soms dichte bossen, uitgestrekte landbouwgebied, nationale parken en vakwerkstadjes met vlakke oevergebieden, biedt genoeg om te ontdekken. Wij doen dat vanaf een fiets!

 

Photos
Fietstrektocht Thuringen 1 van 6
Fietstrektocht Thuringen 6 van 6
Fietstrektocht Thuringen 4 van 6
Fietstrektocht Thuringen 3 van 6
Fietstrektocht Thuringen 2 van 6
Fietsvakantie 1
Fietsvakantie 2
Fietsvakantie 4
Fietsvakantie 3
BESCHRIJVING

Kastelen en burchten

In Thüringen liggen de meeste historische steden op een steenworp afstand van elkaar. Onze route voert langs Eisenach, Meiningen, Frauenwald, Erfurt en Gotha; steden waar we in de voetsporen treden van grote persoonlijkheden zoals Goethe, Schiller en Luther. Tijdens deze actieve vakantie mogen we met name genieten van de verscheidenheid aan landschappen die we zullen tegenkomen onderweg. Maar daarnaast laten de dagetappes gelukkig voldoende ruimte over om ook de bezienswaardigheden langs en aan het einde van de route te bezichtigen. Wat dacht je van kastelen en burchten, zoals de Wartburg of Schloss Friendenstein, de historische binnenstad van Erfurt of een concert van de Meininger Hofkapelle, een van de oudste orkesten van Europa?

Zeven dagetappes

Onze reis begint en eindigt in Eisenach: één van de zogeheten Luthersteden en de geboortestad van de grootste Duitse componist Johann Sebastian Bach. Hier beginnen we aan een grote ronde van zeven dagetappes van tussen de 40 en 60 kilometer per dag, totaal zo’n 332 kilometer. De route die wij afleggen voert ons de eerste dagen voornamelijk langs de rivier de Werra, waar we weinig hoogtemeters zullen maken. Rond de derde dag, wanneer we al enigszins gewend zijn geraakt aan het ritme van de pedalen en de zit van het zadel, worden we meer uitgedaagd en steken we de heuvels van het Thüringer Wald dwars over. De dagen die hierop volgen is het meer afdalen dan stijgen en kunnen we heerlijk van de natuur en cultuur genieten!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in verschillende accommodaties (incl. ontbijt)*
  • fietshuur
  • professionele reisbegeleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer van en naar start- en eindpunt (optioneel) €75,-
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €225,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje per mail. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Bij deze reis koken we meestal niet zelf, maar eten we in de hotels of Gasthöfe of we gaan elders uit eten. Houd er rekening mee dat je dan ongeveer € 20 – 30,- per dag kwijt bent. Ontbijt is bij de overnachtingen inbegrepen

Vervoer

Als je met de groep meereist begint de reis in de ochtend. Het vervoer gaat per trein of minibusjes/auto’s.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Zwaarte                                                                               

3/5; de trektocht is middelzwaar. Het landschap is heuvelachtig, met soms korte stijgingen tot 10%. Grotendeels op asfalt, soms op onverharde landwegen. 40-65 km per dag, met maximaal 500 hoogtemeters per dag.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.