Finland

Droombestemming Fins Lapland

Natuur & Actief

Lapland: een magische plek van sneeuw en ijs, noorderlicht en rendieren. Met recht een droombestemming. Ga mee op dit ultieme winteravontuur vanuit een vaste standplaats! Met een groep medereizigers ga je naar Finland, het ‘land van de 1000 meren’. De uitgestrekte wildernis is bedekt met een dikke laag sneeuw. Vanuit een gezellige Finse hut trekken we er elke dag op uit.

Photos
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Wintersport vakantie lapland christelijke vakanties 4
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland vakantie Christelijke vakantie 3 van 14
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Lapland christelijke vakanties
Sneeuwschoen wandelreis 1 van 9
Lapland vakantie Christelijke vakantie 7 van 14
Lapland vakantie Christelijke vakantie 5 van 14
BESCHRIJVING

Noorderlicht
Net boven de Noordpoolcirkel waan je je compleet in niemandsland. De rust en de ruimte zijn ideaal om de ongerepte wildernis te verkennen. Trek je sneeuwschoenen aan en begeef je in het winterwonderland van hoge dennenbomen die krakend hun eigen sneeuwlast dragen. Om dieper in het sneeuwlandschap door te dringen maken we gebruik van typisch Finse vervoersmiddelen. Kies je voor de rendierslee of waag je je aan een huskysafari? Met hoge snelheid raas je door de witte wereld. Wil je nog een tandje harder, dan huren we sneeuwscooters: het meest geliefde vervoermiddel van de Sami en de Finnen zelf. ’s Nachts verlichten miljoenen sterren de hemel en gaan we op zoek naar het noorderlicht. Bij de juiste weersomstandigheden dansen de kleuren in flarden door de lucht. Adembenemend!

Finse keuken
De Finse keuken kent Scandinavische en Russische invloeden. Wild, vis, bessen, bospaddenstoelen en roggebrood zijn populair. In onze comfortabele hut warmen we ons aan het haardvuur en genieten we van Lapse delicatessen, zoals balletjes van rendiervlees met een saus van blauwe (pool)bessen. Of ga mee ijsvissen en vang je eigen maaltje door een klein gat in het ijs. Het Pallas-Yllas National Park is dichtbij en biedt mogelijkheden voor schitterende sneeuwschoenwandelingen en langlauftochten. We kunnen ook een nachtje gaan slapen in onze zelfgebouwde Quinzee, een holte in de sneeuw, of kiezen voor een overnachting in een ijshotel. Dit worden onvergetelijke ervaringen!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • overnachting in 2-, 3- of 4-persoonskamers*
 • retourvlucht
 • belastingen en toeslagen
 • vervoer ter plaatse met huurauto’s
 • CO2-compensatie huurauto’s
 • professionele reisleiding en langlaufinstructie
 • gebruik van sneeuwschoenen en wandelstokken

*Toeslag voor een 2-persoonskamer € 250,-

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vluchten €12,- (optioneel)
 • boekingskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-

Ook interessant voor jou >> Rondreis Winters Lapland: een prachtige, avontuurlijke rondreis door het Finse en Noorse deel van Lapland, inclusief een korte cruise en overnachtingen in afwisselende accommodaties. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Verblijf

We verblijven in noordwest Finland in de Lapse wildernis ten noorden van de poolcirkel. We verblijven in een typisch Finse accommodatie: in twee comfortabele appartementen in robuuste blokhutstijl, met 2-persoonskamers en een slaapzolder voor maximaal 4 personen. De huizen hebben   sauna. Hier kun je na een actieve dag in de sneeuw opwarmen en ontspannen. Wil je dit écht op Finse wijze doen, dan wissel je de 100 graden af met een bad in de sneeuw.

Vervoer

Je vliegt van Amsterdam naar Rovaniemi, mogelijk direct, mogelijk met een korte tussenstop. De reis naar en van Schiphol is op eigen gelegenheid. De reisleiding zal in de kennismakingsbrief een duidelijke verzameltijd en –plaats aangeven. Houd er rekening mee dat je in ieder geval 2½ uur voor vertrek aanwezig moet zijn. Het is belangrijk dat je je tijdig opgeeft voor deze reis. Hoe later je boekt, hoe groter de kans dat de prijs van de tickets is gestegen.
In Finland wordt gebruik gemaakt van huurauto’s. Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking.

Maaltijden

Maaltijden zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de accommodatie zullen we met elkaar de maaltijden bereiden. Reken op circa € 20,- p.p. per dag voor de maaltijden.

Omgeving

Finland is een groot, groen en uitgestrekt land met maar 5,2 miljoen inwoners. Deze uitgestrektheid en ongerepte natuur maken het een prima bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers. In het noorden, boven de poolcirkel, vind je dichte wouden, moerassen en ruige bergtoppen.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €350,- aan kwijt bent.

Type reis

In de omgeving van het Pallas-Yllas Nationaal Park kunnen we genieten van een heerlijk winteravontuur inclusief alle Lapse winterexcursiemogelijkheden, zoals een sleetour met huskyhonden, een rendiersleetour, een sneeuwscootertour, sneeuwwandelen, langlaufen en eventueel ook skiën! En natuurlijk gaan we op jacht naar het Noorderlicht.
Amarant Reizen werkt niet met dichtgetimmerde reisprogramma’s. Het is dus mogelijk om tijdens de vakantie gezamenlijk te bekijken hoe de dagen ingedeeld worden. De reisleiding heeft informatie en kaartmateriaal over de omgeving ter beschikking, in overleg kan je bepalen wat je graag wilt doen.

Klimaat

Finland heeft een landklimaat en kent in feite zes seizoenen omdat er onderscheid gemaakt wordt in de verschillende winterseizoenen.
Wij verblijven in het vroege voorjaar in Fins Lapland. Dit betekent dat het er net zo lang licht is als in Nederland. Hierdoor zijn in dit jaargetijde de temperaturen minder extreem dan in de diepe winter. Hoewel uitzonderingen altijd mogelijk zijn. De temperaturen liggen zeker nog rond of onder het vriespunt en het landschap is nog bevroren. Toch is de periode die zich kenmerkt door meer activiteit. Er zijn meer mensen onderweg, de dieren laten zich ook meer zien. Meer informatie over het weer op je vakantiebestemming kun je vinden op weeronline.nl.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid en de douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Het afsluiten van een annuleringsverzekering is mogelijk tot 5 dagen na boeking. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van de Rijksoverheid. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen

Taal

De officiële taal van Finland is het Fins.

Valuta

De munteenheid van Finland is de euro.

Tijd

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.