Nederland

Fotografie Stad & Natuur 2 – Zwolle

Activiteit

“Heb jij die gemaakt?”. Hoe leuk zou het zijn als dat gevraagd wordt bij een foto die je inderdaad zelf gemaakt hebt! Fotograferen doen we allemaal. Of het nou is met onze smartphone of een spiegelreflexcamera met alles-erop-en-eraan, we leggen vast wat ons raakt. En zeker op reis liggen de mooiste foto’s vaak zo voor het oprapen. Maar dan moet je ze wel herkennen en weten hoe ze het beste en mooiste vastgelegd kunnen worden. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Photos

BESCHRIJVING

Zwolle, creatieve smeltkroes aan de IJssel
Hanzestad Zwolle heeft een rijke geschiedenis en is groot geworden in een tijd dat Amsterdam en Rotterdam nog kleine dorpjes waren. De imposante handelskantoren, sierlijke koopmanshuizen en imponerende stadsmuren en -poorten staan nog steeds te pronken in het levendige centrum van de stad. En het groen is altijd dichtbij: van afwisselende stadsparken tot slingerende dijken met uitzicht over de glinsterende IJssel.

Die ene mooie foto
Tijdens deze themadag fotografie nemen reisleider Janny en haar man Henry je mee in het verhaal dat zich afspeelt tussen het ‘kijken door de lens’ en het ‘afdrukken’. Janny maakt je enthousiast over hoe zij met een kunstenaarsoog naar haar omgeving heeft leren kijken en Henry deelt zijn kennis over de belangrijkste technische begrippen zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Niet in een saai lokaal, maar midden in de stad, in de koelte van een park of in de groene uiterwaarden. Deze dag is geen workshop en al helemaal geen cursus, maar samen gaan we er actief op uit, delen we het plezier van het maken van die ene mooie foto en leren we van elkaar. Al genietend van de inspirerende omgeving van historisch en groen Zwolle bekijken jullie de stad met andere ogen: via je camera!

De activiteit zal plaatsvinden met een groep van maximaal 10 personen. Tussendoor zorgen wij voor iets lekkers bij de koffie of thee en nuttigen we halverwege gezamenlijk ons meegebrachte lunchpakketje.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • Fotografie workshop

Niet inbegrepen

  • maaltijden en overige consumpties
  • vervoer van en naar Zwolle*

*Parkeren bij station Zwolle is lastig; de parkeergarages zijn vaak vol en aan de voorkant van het station zijn werkzaamheden, dus een tip: kom met het openbaar vervoer!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat! Een week voor aanvang van de activiteit ontvang je een brief van de gids. Hierin wordt een exacte verzamelplaats en –tijd genoemd (starttijd 11:00 eindtijd +/- 16.00 uur). Ook de contactgegevens van de gids staan hierin vermeld.