Nederland

Fotografie Stad & Natuur

Activiteit

“Heb jij die gemaakt?”. Hoe leuk zou het zijn als dat gevraagd wordt bij een foto die je inderdaad zelf gemaakt hebt! Fotograferen doen we allemaal. Of het nou is met onze smartphone of een spiegelreflexcamera met alles-erop-en-eraan, we leggen vast wat ons raakt. En zeker op reis liggen de mooiste foto’s vaak zo voor het oprapen. Maar dan moet je ze wel herkennen en weten hoe ze het beste en mooiste vastgelegd kunnen worden. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Photos

BESCHRIJVING

Dordrecht, stad aan het water

Dordrecht, Hollands oudste stad, ligt op een eiland omsloten door brede rivieren. De stad kreeg meer bekendheid nadat de eerste ‘Koningsdag nieuwe stijl’ er werd gevierd, maar het is nog altijd een verborgen parel. Meer dan 1000 monumenten, historische binnenstadhavens en een geweldige sfeer bepalen het karakter van deze eeuwenoude havenstad.

Die ene mooie foto

Tijdens deze themadag fotografie nemen reisleider Janny en haar man Henry je mee in het verhaal dat zich afspeelt tussen het ‘kijken door de lens’ en het ‘afdrukken’. Janny maakt je enthousiast over hoe zij met een kunstenaarsoog naar haar omgeving heeft leren kijken en Henry deelt zijn kennis over de belangrijkste technische begrippen zoals diafragma, sluitertijd en ISO. Niet in een saai lokaal, maar midden in de stad, in de koelte van een park of aan het water. Deze dag is geen workshop en al helemaal geen cursus, maar samen gaan we er actief op uit, delen we het plezier van het maken van die ene mooie foto en leren we van elkaar. Al genietend van de inspirerende omgeving van historisch en groen Dordrecht bekijken jullie de stad met andere ogen: via je camera!

De activiteit zal plaatsvinden met een groep van maximaal 10 personen. Tussendoor zorgen wij voor iets lekkers bij de koffie of thee en nuttigen we halverwege gezamenlijk ons meegebrachte lunchpakketje.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • Fotografie workshop

Niet inbegrepen

  • maaltijden en overige consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat wandelen! Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een brief van de gids. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids staan hierin vermeld.