Frankrijk

Frankrijk Auvergne Single

Natuur & Cultuur

De ijle berglucht vult je longen, de wind trekt flink aan je jack. Je staat boven op de Puy de Sancy, de hoogste vulkaantop van de Auvergne. Voor je ligt een bizar maanlandschap van pieken, koepels, kegels en kraters. Waar eens lava borrelde, glinstert nu het blauwe water van een bergmeer. Een groene waas bedekt de heuvels, in de verte doemt een stadje op. Voorzichtig zet je de afdaling in, het steile pad af. Je houdt je adem in, want links en rechts stort de bergkam zich naar beneden… Ga mee op reis en ontdek het zelf: bergwandelen is een avontuur!

Photos
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 16
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 15
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 14
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 13
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 12
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 11
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 10
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 9
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 8
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 7
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 6
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 5
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 4
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 3
Zuid Frankrijk Auvergne christelijke vakanties 2
BESCHRIJVING

Wandelparadijs
De Auvergne is een snoepwinkel voor wandelaars. Met zo’n 900 kilometer aan goed gemarkeerde routes raak je er niet snel uitgekeken. Vergezichten genoeg, we maken een prachtige rit via een tandradbaantje de berg op om nog meer van de omgeving te genieten. Wie van uitdaging houdt, maakt een pittige tocht naar een afgelegen hut: eenmaal boven staat een heerlijk maal op je te wachten. Snak je weer naar vaste grond onder je voeten? Breng dan een bezoekje aan een vestingstadje, slenter over de plaatselijke markt, of neem een kijkje binnen de muren van Château du Val. ’s Avonds komen we op adem bij onze tenten of zoeken we nog even de gezelligheid van een terras op.

Waterval
We verblijven op een camping aan de rand van het Sancymassief. Onze tentjes staan bij elkaar, zodat er alle mogelijkheid is om bij elkaar te zitten, te koken of muziek te maken. Op de camping klettert het riviertje La Burande als een waterval van de rotsen. Een heerlijke plek om even te pootjebaden! Een duik nemen kan in het zwemmeer aan de rand van het dorp, op slechts een kwartiertje lopen. Voor het maken van een hike hoef je geen blokje om: de camping zelf is het startpunt van diverse routes. De perfecte uitvalsbasis voor een geslaagde wandelvakantie!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-pers. tenten
  • rit met een kabeltrein naar een mooi uitzichtpunt
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €125,-
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.