Frankrijk

Frankrijk Dordogne Variant

Natuur & Cultuur

De Franse streek Dordogne is niet voor niets een favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders. De glooiende heuvels, de oude grotten, maar ook de schilderachtige dorpjes en levendige markten geven je het ultieme vakantiegevoel. In de eenvoudige dorpen met natuurstenen huizen, ervaar je de gemoedelijke Franse cultuur. Geef je zintuigen de kost tijdens een bezoek aan de regionale markt. Zet je tanden in heerlijke olijven, ruik de geur van handgemaakte zeep en hoor het geroezemoes van het zangerig Frans. 

Photos
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 5
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 11
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 10
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Frankrijk Christelijke groepsreis Amarant
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 1
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 2
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 12
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 14
Dordogne Vakantie Christelijke Reizen 15
BESCHRIJVING

Prehistorie

De schilderachtige Dordogne is een prachtig stukje groen Frankrijk. We verkennen de glooiende heuvels te voet of we huren een fiets om eropuit te gaan. De vele imposante kastelen in de omgeving lokken ons tot het maken van culturele uitstapjes. Bezoek het Château de Varaignes met daarin een atelier-musuem over de textiel industrie in dit gebied. Of breng een bezoekje aan de populaire markt in Piégut Pluviers. In de zomer is het hier veel drukker met koopmarktlui. Er is dan ook werkelijk van alles te koop. Van verse groente tot cd’s en van sieraden tot zeepjes; je vindt het er allemaal. En pak je de kano of kajak, dan zie je het prachtige landschap van de Tardoire-vallie rustig aan je voorbijglijden. Een paar versmallingen in de rivier maken de tocht een vleugje avontuurlijker.

Streekproducten

We verblijven op een klein vakantiepark middenin de natuur. De huizen zijn ruim, licht en door het gebruik van veel hout, erg sfeervol. Bij het huis loopt een kronkelend riviertje. Loop je het bruggetje over, dan kom je op een mooie zonneweide met bomen en een zoutwaterzwembad. Op loopafstand ligt het middeleeuwse dorpje Varaignes met een bakker, buurtwinkel en een restaurant. Niet ver van onze accommodatie kunnen we op ontdekkingstocht op het plateau d’Argentine. Hier vind je een bijna verlaten dorpje, mysterieuze eeuwenoude grotwoningen, kleurrijke orchideeën en wilde tulpen. Een ontdekkingspad leidt je langs de hoogtepunten. Bezoek het waterrijke stadje Brantome en ook de bruisende stad Nontron is een bezoekje waard. Hier treffen we gezellige pleintjes omringd door oude gebouwen, cafés en restaurants en een boerenmarkt met heerlijke, verse streekproducten. Houd jij van veel cultuursnuiven met af en toe een korte wandeling, kano- of fietstocht? Dan is de Dordogne de perfecte bestemming voor jouw vakantie!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • vervoer met minibusjes/auto’s
  • lakenpakket
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €134,-

Let op! Er is helaas geen 1-persoonskamer meer beschikbaar.

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

De reis begint vroeg in de ochtend. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Frankrijk is Frans.

Valuta

In Frankrijk betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Frankrijk is er geen tijdsverschil met Nederland.

VOORBEELD DAGPROGRAMMA

Hieronder volgt een voorbeeld dagprogramma van de reis naar Frankrijk Dordogne. Dit programma is bedoeld om je een goed beeld te geven van de reis en verschillende soorten activiteiten. Samen met de reisleiders zal een definitief reisprogramma worden gemaakt.

Zaterdag

Vandaag verzamelen we vroeg in het midden van het land, want we hebben een lange reis voor de boeg naar de Dordogne. Onderweg hebben we uitgebreid de tijd om kennis te maken met de andere reisgenoten. In de avond hopen we aan te komen in onze accommodatie voor de aankomende week. Na ons geïnstalleerd te hebben, drinken we nog even wat en duiken dan onze bedden in.

Zondag

Na de lange reisdag slapen we wat langer uit en ontbijten we uitgebreid. Na het ontbijt bezoeken we een lokale kerk of organiseren we met elkaar een bijeenkomst. In de middag verkennen we de omgeving van ons verblijf met een wandeling en maken we alvast plannen voor de aankomende dagen. ’s Avonds houden we een sing-in met elkaar en doen we daarna nog wat spelletjes.

Maandag

Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Nontron, gebouwd op de heuvelwand van de vallei van de Bandiat. Deze heuvel is al meer dan 2000 jaar bebouwd! Het is een levendige stad met mooie tuinen en parken, traditionele huizen en markten. Ook is er een kasteel en een oude kerk. Genoeg om te bekijken dus en in de middag kunnen we ook nog een bezoek brengen aan het klimpark of de dierentuin.

Dinsdag

Hoe leuk is het om de natuur in ons op te nemen vanaf het water. Vandaag staat er een kanotocht over de rivier de Tardoire op de planning. Het ontdekken van de Tardoire-vallei is zo een bijzondere ervaring. We laten ons stroomafwaarts meevoeren door de  rivier en zien prachtige landschappen aan ons voorbijtrekken. Misschien passeren we ook nog een paar traditionele dorpjes, molens of een kasteel. ’s Avonds kijken we terug op een mooie dag in de natuur.

Woensdag

Vandaag blijven we dichtbij huis. We brengen een bezoek aan het dorpje Varaignes, waar elke woensdagochtend een populaire markt is. Ook een bezoek aan het kasteel Château de Varaignes behoort tot de mogelijkheden. In het ateliermuseum ontdekken we hoe het er hier vroeger aan toe ging. ’s Middags relaxen we bij het zwembad en verwerken we alle indrukken van de afgelopen dagen.

Donderdag

Na het ontbijt gaan we naar de verhuur om een dagje te gaan fietsen. Zo kunnen we optimaal genieten van de natuur en toch veel zien onderweg. We dwalen door kleine dorpjes en door weidegebieden. Onderweg stoppen we regelmatig voor een mooie foto of een picknick. ’s Avonds dineren we een keertje niet thuis, maar kiezen we een restaurant om ons even te laten verwennen.

 

Vrijdag

Vandaag brengen we een bezoekje aan de dorpjes Argentine en La Rochebeaucourt. Op het kalkstenen plateau is een ontdekkingspad dat je langs de hoogtepunten leidt. Ondertussen leer je meer over de lange geschiedenis en veelzijdigheid van het natuurpark Périgord-Limousin. Het wandelpad is ongeveer 5 kilometer lang met onderweg verschillende informatieborden. ’s Middags relaxen we nog even lekker bij het zwembad, pakken alvast onze reistassen in en ’s avonds barbecueën we gezellig als afsluiter van een geslaagde week.

Zaterdag

We staan vroeg op, ruimen de laatste spullen op en vertrekken weer richting Nederland. In de avond hopen we weer terug te zijn bij de verzamelplek.