Frankrijk

Frankrijk Normandië Single

Natuur & Cultuur

Wie aan Normandië denkt, denkt waarschijnlijk allereerst aan D-Day: de grote invasie van de geallieerden die het begin van de bevrijding van West-Europa vormde. Naast deze indrukwekkende geschiedenis heeft Normandië echt nog veel meer te bieden! We verblijven een week in een authentieke Franse accommodatie te midden van een prachtige heuvelachtige en bosrijke omgeving in de buurt van het grote Regional Natural Park. Hier kan prachtig gewandeld worden, maar we kunnen ook in de kano over de Orne varen. Samen ontdekken we wat Normandië aan natuur, cultuur én cuisine te bieden heeft!

Photos

BESCHRIJVING

Suisse Normande

Normandië heeft maar liefst 600 kilometer aan kustlijn! Hoewel deze kust van zichzelf al spectaculair is vanwege de indrukwekkende krijtrotsen en mooie stranden, is het met name bekend van de grote invasie op D-Day. Deze stranden, ongeveer een uurtje rijden van onze verblijfplaats, zijn zeker een bezoek waard. Ook verblijven we op nog geen kwartier rijden van het Ornedal, dat het hart van de Suisse Normande (Zwitsers Normandië) vormt. Hoewel de toppen niet hoger dan 300 meter zijn, doet het landschap toch wat denken aan de Alpen. Het door rivieren gevormde landschap biedt een enorme afwisseling van kloven, bossen en groene valleien.

Camembert

Rondom het huis van onze mooie groepsaccommodatie staan appelbomen. Van de appels wordt cider gemaakt. Normandië staat namelijk bekend om haar heerlijke cider! Daarnaast komt ook de bekende Camembertkaas en de tarte tartin uit deze streek. Naast deze heerlijke delicatessen vind je in Normandië culturele hoogtepunten te over! Normandië en geschiedenis gaan hand in hand. Hier en daar heeft dit ook een culturele erfenis achtergelaten, voornamelijk in de vorm van mooie architectuur. Middeleeuwse vestingen, kerken, historische plaatsen, het barst er van in Normandië. Houd jij van cultuur en natuur, dan is dit echt een reis voor jou!

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • vervoer met minibusjes**
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €  60 ,- p.p.

**Bij gebruik van eigen vervoer geldt een korting van €224,-

LET OP! Er zijn alleen nog 1-persoonskamers beschikbaar

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes. Als dit noodzakelijk is, zorgen wij uiteraard voor deze beschermingsmiddelen.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat maakt een Singlereis anders?
Ben jij single, houd je van avontuur en kijk je ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen? Maak dan kennis met onze Singlereizen! Samen genieten we op een ongedwongen manier van een actieve vakantie. Tijdens de verschillende activiteiten leer je je gelijkgestemde reisgenoten beter kennen, jullie hebben immers al voor dezelfde bestemming gekozen. Het doel van een singlereis is niet om mensen aan elkaar te koppelen of een date te faciliteren, wij zijn immers geen datingbureau. We hopen uiteraard dat er nieuwe, mooie vriendschappen zullen ontstaan, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat er geen stellen deel mogen nemen aan een Singlereis.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISKAART

REISLEIDING

De reisleiding stelt zich aan je voor:

Eropuit trekken om nieuwe dingen te ontdekken, andere culturen en mensen leren kennen, natuur combineren met cultuur: dat is voor mij vakantie!

Mijn naam is Annemarie, ik ben 30 jaar en woon in Driebergen. In het dagelijks leven werk ik als technician in een laboratorium en in mijn vrije tijd houd ik mij onder andere bezig met muziek, lezen en tuinieren.

Na verschillende keren als deelnemer met een groepsreis mee te zijn geweest, lijkt met me leuk om dit jaar als reisleider mee te gaan. Ik houd van organiseren en zorg er graag voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Ik zie er naar uit om samen op avontuur te gaan!