Frankrijk

Frankrijk Normandië Variant

Natuur & Cultuur

Wie aan Normandië denkt, denkt waarschijnlijk allereerst aan D-Day: de grote invasie van de geallieerden die het begin van de bevrijding van West-Europa vormde. Naast deze indrukwekkende geschiedenis heeft Normandië echt nog veel meer te bieden! We verblijven een week in een authentieke Franse accommodatie te midden van een prachtige heuvelachtige en bosrijke omgeving in de buurt van het grote Regional Natural Park. Hier kan prachtig gewandeld worden, maar we kunnen ook in de kano over de Orne varen. Samen ontdekken we wat Normandië aan natuur, cultuur én cuisine te bieden heeft!

Photos
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 11
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 10
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 9
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 8
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 7
Frankrijk Normandie Amarant Reizen
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 2
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 3
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 4
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 6
Normandië Header scaled
BESCHRIJVING

Suisse Normande

Normandië heeft maar liefst 600 kilometer aan kustlijn! Hoewel deze kust van zichzelf al spectaculair is vanwege de indrukwekkende krijtrotsen en mooie stranden, is het met name bekend van de grote invasie op D-Day. Deze stranden, ongeveer een uurtje rijden van onze verblijfplaats, zijn zeker een bezoek waard. Ook verblijven we op nog geen kwartier rijden van het het Ornedal, dat het hart van de Suisse Normande (Zwitsers Normandië) vormt. Hoewel de toppen niet hoger dan 300 meter zijn, doet het landschap toch wat denken aan de Alpen. Het door rivieren gevormde landschap biedt een enorme afwisseling van kloven, bossen en groene valleien.

D-Day stranden

Rondom het huis van onze mooie groepsaccommodatie staan appelbomen. Van de appels wordt cider gemaakt. Normandië staat namelijk bekend om haar heerlijke cider! Daarnaast komt ook de bekende Camembertkaas en de tarte tartin uit deze streek. Naast deze heerlijke delicatessen vind je in Normandië culturele hoogtepunten te over! Middeleeuwse vestingen, kerken, historische plaatsen vind je overal. Deze reis past bij jou als jij van zowel cultuur als van natuur houdt. Je gaat graag eropuit om een cultureel hoogtepunt te bekijken of een wandeling van een paar uur te maken.

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

* Toeslag 1-persoonskamer is €89,-

Toeslag 2-persoonskamer is €49,-

Let op! Er is geen 1-persoonskamer meer beschikbaar

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes. Als dit noodzakelijk is, zorgen wij uiteraard voor deze beschermingsmiddelen.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Voorbeeld dagprogramma

Let op: dit dagprogramma staat niet vast. Het is bedoeld om jou een idee te geven van hoe deze vakantie eruit kan komen te zien. In overleg met elkaar en afhankelijk van het weer wordt het definitieve dagprogramma samengesteld.

Dag 1

We verzamelen ’s ochtends en rijden samen naar de mooie, authentiek Franse accommodatie waarin we verblijven. Onderweg leren we elkaar alvast een beetje kennen.

Dag 2 – Zondag

Op deze heerlijk ontspannen dag komen we bij van de reis en natuurlijk zoeken we samen naar geestelijke verdieping. ’s Middags ontdekken we de omgeving tijdens een korte wandeling.

Dag 3

We rijden vandaag in ruim een uur naar de kust. We brengen een bezoek aan Omaha beach, de bekendste van de vijf invasiestranden. Op het strand staat het indrukwekkende moment ‘Les Braves’. Eventueel kunnen we ook het herdenkingsmuseum bezoeken.
’s Middags blijven we aan de kust en genieten we van een stranddagje.

Dag 4

Na een lange stranddag doen we het vandaag wat rustiger aan. We slapen lekker uit en bij het ontbijt smeren we vast een lunchpakketje. Vervolgens rijden we naar Boucle de l’Orne. Vanaf daar maken we een leuke wandeling van ongeveer 2,5 uur. Halverwege houden we een uitgebreide picknick. In de middag doen we lekker rustig aan en blijven in en rondom onze accommodatie. ’s Avonds maken we gezellig een kampvuurtje.

Dag 5

Tijd voor wat avontuur! Op twintig minuutjes rijden van de accommodatie kunnen we kano’s huren. We maken een mooie tocht over de rivier de Orne en genieten vanaf het water van de mooie omgeving.

Dag 6

Vandaag staat het stadje Falaise op het programma. Dit stadje was vroeger een belangrijk handelscentrum en is tevens de geboorteplaats van Willem de Veroveraar. Een groot middeleeuws kasteel dat boven de stad uittorent, is een overblijfsel van deze tijd. We brengen een uitgebreid bezoek aan dit kasteel en bekijken daarna het gezellige stadje.

Dag 7

Een kleine drie kwartier van onze accommodatie ligt de zogenaamde Cider Route. Dit is een route van 40 kilometer in het hart van Normandië. We huren fietsen en rijden deze prachtige route. Onderweg gaan we langs bij een ciderproducent die ons uitlegt hoe cider wordt gemaakt. Ook is er genoeg gelegenheid om andere lokale lekkernijen als jam en Camembert te kopen.

Dag 8

Na een mooie week in Normandië is het tijd om naar huis te gaan. We vertrekken lekker op tijd, zodat we ook weer bijtijds terug zijn.

REISLEIDING

Mijn naam is Wouter (rechts in de foto). Ik ben 24 jaar en woon in Rijssen. Ik ben verpleegkundige en daarnaast ook nog studerende in Zwolle. In mijn vrije tijd wandel ik graag met de hond en speel ik spelletjes of zit ik gewoon even lekker te gamen.  De wereld rondreizen en landen ontdekken vind ik geweldig. Zelf ben ik al op veel plekken in de wereld geweest,  zoals in Malawi (Afrika), Amerika en Peru (Zuid-Amerika). Vorig jaar heb ik samen met Esther (links op de foto) de Amarant Variantreis naar Zwitserland geleid. Dit vond ik fantastisch en ik heb nu al zin in een nieuwe reis! Vooral het reizen met meerdere mensen maakt het natuurlijk erg leuk. Ik vind dat iedere persoon waardevol is en er mag zijn, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Hierbij moeten we rekening houden met elkaar en zorgen dat ieder tot zijn recht komt. Vorig jaar was al geslaagd en ik weet zeker dat ook dit jaar een succes zal worden.

En ik ben Esther, verloofde van Wouter, 22 jaar en ik woon in Vriezenveen in het mooie Twente. Ik ben verpleegkundige in de thuiszorg en hoop in juni af te studeren aan de HBO-V te Zwolle. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te lezen, creatief bezig te zijn en te wandelen in de natuur. Daarnaast vind ik het superleuk om te reizen en op avontuur te gaan. In 2018 ben ik drie maanden naar Peru geweest waar ik één maand heb rondgereisd en twee maanden individueel bij een Peruaans gezin in huis heb gewoond. In het verleden heb ik verschillende landen in Europa bezocht (Duitsland, Kroatië, Frankrijk, Italië, Spanje, Turkije) maar naar Normandië ben ik nog nooit geweest! De omgeving lijkt mij geweldig en het is zo’n historische plek dat er genoeg te beleven is. Het lijkt me super om daar te gaan wandelen, typische dorpjes te bezichtigen en natuurlijk ook fijne groepsactiviteiten te doen. Het leiden van de Variantreis vorig jaar vond ik een geweldige ervaring waar ik erg van heb genoten en veel van heb geleerd. Ik vind het belangrijk dat we als groep verbonden zijn maar ook dat er aandacht is voor de mening van iedere individu. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Hoe mooi is het om deze kwaliteiten met elkaar te delen en in te zetten tot Gods eer?

REISKAART