Frankrijk

Franse Ardennen Outdoor

Natuur & Actief

Wil jij tijdens je vakantie niet stil zitten? In de Franse Ardennen kun jij je helemaal uitleven! De Franse Ardennen is dé perfecte bestemming voor een actieve vakantie. In deze bosrijke omgeving met heel veel natuur en een heuvelachtig landschap gaan wij allerlei outdooractiviteiten ondernemen. Mountainbiken, hiken, bungeejumpen, kayakken, het kan allemaal!  Beklim tijdens deze reis de top van de Croix-Scaille. Of breng een bezoek aan de grotten van Nichet. Zoef naar beneden langs een zipline over de rivier de Meuse. Na een lange dag gaan we terug naar onze camping midden in de natuur.

 

Photos
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 3
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 2
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 1
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 8
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 6
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 4
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 5
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 7
BESCHRIJVING

Afwisseling

Je hoeft er niet mega-ver voor te rijden en je bent in een totaal andere wereld: de Franse Ardennen. Het landschap is niet saai. Je hebt hier snelstromende rivieren, toppen die wel reiken tot 500 meter en er is veel wild te spotten. Het bosrijke gebied is een perfecte plek voor avontuurlijke outdooractiviteiten. Natuurlijk kunnen we ook wat van de cultuur uit deze regio meepakken. Historische stadjes en dorpjes genoeg! We kunnen een bezoek brengen aan de stad Sedan met het grootste fort van Europa. Het kasteel heeft maar liefst een oppervlakte van 35.000 vierkante meter!

Langste zipline

Een gezellige camping is onze uitvalsbasis van alle outdooractiviteiten. Vanuit hier kunnen we op de mountainbike springen voor een mooie tocht in de omgeving of de boot in om een tochtje te kayakken. Het hoogtepunt van deze week is de Terraltitude. Naast een klimbos met verschillende routes vind je hier de langste zipline van Noord-Frankrijk. Hier zoef je met een snelheid van 110 kilometer per uur over Franse dorpjes en de rivier de Meuse. Lef en geen hoogtevrees is voor deze activiteit dus een must om het tot een succes te maken!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in tenten
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • eten en drinken, samen koken
  • zipp-line over de maas
  • mountainbikes voor de helft van de groep
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer naar/van verzamelpunt
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Highlights

Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.