Frankrijk

Franse Ardennen Outdoor

Natuur & Actief

Wil jij tijdens je vakantie niet stil zitten? In de Franse Ardennen kun jij je helemaal uitleven! De Franse Ardennen is dé perfecte bestemming voor een actieve vakantie. In deze bosrijke omgeving met heel veel natuur en een hobbelig landschap gaan wij allerlei outdooractiviteiten ondernemen. Mountainbiken, hiken, bungeejumpen, kayakken, het kan allemaal!  Beklim tijdens deze reis de top van de Croix-Scaille. Of breng een bezoek aan de grotten van Nichet. Zoef naar beneden langs een zipline over de rivier de Meuse. Na een lange dag gaan we terug naar onze camping midden in de natuur.

Photos

BESCHRIJVING

Afwisseling

Je hoeft er niet mega-ver voor te rijden en je bent in een totaal andere wereld: de Franse Ardennen. Het landschap is niet saai. Je hebt hier snelstromende rivieren, toppen die wel reiken tot 500 meter en er is veel wild te spotten. Het bosrijke gebied is een perfecte plek voor avontuurlijke outdooractiviteiten. Natuurlijk kunnen we ook wat van de cultuur uit deze regio meepakken. Historische stadjes en dorpjes genoeg! We kunnen een bezoek brengen aan de stad Sedan met het grootste fort van Europa. Het kasteel heeft maar liefst een oppervlakte van 35.000 vierkante meter!

Langste zipline

In de vallei van Semoy ligt de camping, onze uitvalsbasis van alle outdooractiviteiten. Vanuit hier kunnen we gelijk afkoelen in de rivier de Semois of de boot in om een tochtje te kayakken. Op ongeveer een halfuur rijden ligt één van de hoogtepunten van deze week: Terraltitude. Naast een klimbos met verschillende routes vind je hier de langste zipline van Noord-Frankrijk. Hier zoef je met een snelheid van 110 kilometer per uur over Franse dorpjes en de rivier de Meuse. Lef en geen hoogtevrees is voor deze activiteit dus een must om het tot een succes te maken!

REISDETAILS

Minibusjes- kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 8-pers. tenten (4 personen per tent)
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • eten en drinken, samen koken
  • zipp-line over de Maas
  • mountainbikes voor de helft van de groep
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar/van verzamelpunt
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Highlights
Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. We zullen met elkaar maaltijden bereiden. Deze zijn inclusief de reissom.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleiding stelt zich aan je voor…

Mijn naam is Marissa en mijn tweede naam is avonturier.

Te voet, te paard, op een mountainbike of per kayak, altijd in voor een nieuw avontuur. Heb jij ook zin in een te gek avontuur? Dan neem ik jullie graag mee naar de Franse Ardennen, samen met PJ. Hij is ook een erg enthousiaste reisleider met veel ervaring! Twee jaar geleden hebben wij samen een roadtrip georganiseerd voor jongeren door Bosnië.

Een vakantie is voor ons geslaagd als we onze fysieke grenzen kunnen opzoeken, veel kunnen lachen, mooie gesprekken kunnen voeren onder de sterrenhemel bij een kampvuur en we kunnen genieten van de natuur.

REISKAART