Frankrijk

Franse Jura Variant

Natuur & Cultuur

Frankrijk is het favoriete vakantieland van veel Nederlanders. Maar niet iedereen kent het Juragebergte. Het ligt op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Je vindt er indrukwekkende watervallen, heldere meren en donkere grotten, maar ook wijngaarden en schattige oer-Franse dorpjes. Houd je van een museumbezoek, dan zit je goed bij het museum van ‘La Vache qui rit’ (de bekende vrolijk gekleurde kaasjes). De Jura is de perfecte plek voor mensen die op zoek zijn naar een mix van rust, sportieve activiteiten én cultuur. Ga je mee dit prachtige stukje Frankrijk ontdekken?

Photos
Frankrijk Jura Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Franse Jura Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Franse Jura Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Franse Jura Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Franse Jura Variant Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Frankrijk Jura Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Klein Schotland

Vanwege de vele meren wordt het deel van de Jura waar wij verblijven ook wel ‘Klein Schotland’ genoemd. Met al dat water in de buurt gaan we natuurlijk een dagje zwemmen. Ook vanuit een kano of op de mountainbike kunnen we uitkijken over het kalme, heldere water. Of we stappen in ons busje om een van ‘de mooiste dorpjes van Frankrijk’ met leuke straatjes en oude huizen te bekijken. Château-Chalon is een vesting op een klif midden in de wijngaarden en het dorpje Baume-les-Messieurs ligt in een kloof tussen hoge witte rotswanden. En er is een grot met een ondergrondse rivier. Als we de bergen in rijden naar de Pic de l’Aigle hebben we een fantastisch uitzicht op de omgeving. Bij mooi weer kun je zelfs de Mont Blanc zien.

Zeven watervallen

Maar voor spectaculaire natuur hoeven we eigenlijk niet ver van huis deze vakantie. Op nog geen twee kilometer van ons vakantiehuis liggen de watervallen van Hérisson: zeven watervallen in een snelstromend riviertje, omgeven door groene bossen. In drie uur loop je langs alle indrukwekkende punten. Na deze inspannende wandeltocht  waarbij het flink klimmen en dalen is, kunnen we uitblazen in de schaduw van de bomen bij ons huis. En zoals het in Frankrijk hoort, is er bij het huis ook plaats voor een heleboel gezellige potjes jeu de boules. Een fijne afsluiter na een dag vol belevenissen!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Bedlinnen €11,- (optioneel)
  • Badlinnen €5,- (optioneel)
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag eenpersoonskamer bedraagt €199,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.