Nederland

Geldersch genieten Deluxe

Natuur & Actief

Geniet van rust, ruimte en stilte tijdens deze heerlijke verwenvakantie in een schitterende omgeving. De Veluwe is één van de mooiste streken van Nederland vol ongerepte natuur. De vele wandel- en fietspaden voeren je door dichte bossen, over heidevelden tot aan glooiende zandverstuivingen. Met een beetje geluk zien we reeën, wilde zwijnen of edelherten. Luister naar de stilte, adem de frisse boslucht in en geniet van de mooie omgeving. Als we na een actieve dag terugkomen in het voormalige nonnenklooster waar we verblijven, gaat het genieten gewoon door. Koken hoeft niet. Een hobby-kok zal dagelijks heerlijke maaltijden voor ons bereiden zodat we direct aan kunnen schuiven.

Photos

BESCHRIJVING

Magische momenten

Omgeven door zoveel natuur kunnen we natuurlijk niet binnen blijven. We trekken regelmatig de wandelschoenen aan om erop uit te gaan. Je zult ontdekken hoe divers de Veluwe is. Je wandelt door dennenbossen en loofbossen, langs stuifzand en over heidevelden. Hier en daar ligt een idyllisch vennetje verborgen in het groen. Soms kom je de herder met zijn schaapskudde tegen. Vanuit de uitkijktoren heb je een prachtig zicht over de open vlakte. Bij het vallen van de schemering is de kans groot om wild te spotten. Een roodbruine vos, een zwijnenfamilie, of een majestueus edelhert met zijn indrukwekkende gewei. Magische momenten!

Proef de Veluwe

Onze uitvalsbasis is een voormalig nonnenklooster, gelegen aan de oostrand van de Veluwe. Dit rijksmonument beschikt over een grote kloostertuin waar we ‘s avonds heerlijk kunnen nagenieten bij de vuurkorf. Deze vakantie is niet alleen een weldaad voor de ogen, neus en de oren, maar ook voor de maag. De eettafel wordt elke avond voor ons gevuld met de heerlijkste gerechten. Dit is dus Geldersch genieten! Schuif je aan?

REISDETAILS

Deluxe – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • maaltijden
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar/van accommodatie
  • consumpties buiten de maaltijden om
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-
  • fietshuur

Let op! Nog plek voor 1 vrouw op deze reis

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat maakt een Deluxe reis anders?
Soms wil je er gewoon even helemaal tussenuit. Geen zorgen over boodschappen, lekker niet hoeven koken. Extra veel tijd om te genieten van een boek, de prachtige omgeving en leuke reisgenoten. In zo’n geval past een Deluxe reis helemaal bij jou! Tijdens een Deluxe reis is er ruimte voor relaxte middagen, maar natuurlijk ook voor inspannende activiteiten, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat we tijdens een Deluxe reis worden vergezeld door een kookliefhebber, zodat we elke dag weer culinair kunnen genieten!

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING EN KOOKTEAM

De reisleider en het kookteam stellen zich alvast aan je voor…

Mijn naam is Margrieta. Ik heb inmiddels al wel zo’n 20 reizen voor Amarant geleid. Elke keer weer leuk om met een groep deelnemers ervoor te zorgen dat we een goede vakantie met elkaar hebben. Lekker actief met elkaar naar buiten, maar ook tijd voor rust, ontspanning, een boek of een spel en natuurlijk uitgebreid en lekker eten met elkaar. Het mooie van de groepsreizen van Amarant vind ik dat je door de dagopeningen en dagsluitingen ook dieper met elkaar in gesprek en verbonden raakt. Ik vind het fijn om daaraan een invulling te geven.

Het lijkt me heerlijk om er met elkaar lekker op uit te trekken, mooie fietstochten en lange wandelingen te maken over heidegebieden en in het bos van de Veluwe. Kom en geniet met ons mee!

En dan het kookteam!

Wat hebben wij goede herinneringen aan een aantal jaar geleden toen wij als moeder en dochter samen als kookliefhebbers meegingen met een Amarantgroep. Ontzettend leuk om de deelnemers in de watten te leggen met de lekkerste gerechten. Dit jaar ontstond het plan om dit nog een keer te gaan doen. Wij zien er erg naar uit om samen met jullie Geldersch te Genieten.

Ik ben Truida, moeder van een groot gezin waarvan iedereen is uitgevlogen. Als verpleegkundige ben ik met meerdere ontwikkelingsprojecten mee geweest in verschillende landen en heb daarbij ervaren dat met elkaar eten iets prettigs is. Ook in een periode van vakantie is eten belangrijk, vooral wanneer je op dieet mocht zijn.

En ik ben Bernice, 45 jaar jong en woon met mijn man in Woerden. Ik werk als medewerker crediteurenadministratie bij een bouwbedrijf. In mijn vrije tijd zing ik in een blackgospelkoor, wandel en fiets ik graag, spreek af met vrienden/familie en probeer ik graag gerechten uit in de keuken.

Met culinaire groet en tot augustus !!

REISKAART