Groot-Brittannië

Guernsey Island

Natuur & Cultuur

Nog één plek beschikbaar voor een man in een tweepersoonstent!

Verlaat de gebaande vakantiepaden en ontdek Guernsey, een intrigerend eiland met een aangenaam klimaat, chique huizen, stille stranden en een boeiende geschiedenis. Een eiland met klifpaden die over kleine weggetjes langs afgelegen baaien voeren. Een eiland met voor iedereen wat wils: outdoorlovers, museumbezoekers, strandliefhebbers of mensen die op zoek zijn naar rust. Dompel je onder in Britse en Franse invloeden en de gastvrijheid van de eilandbewoners tijdens deze net-even-anders-kampeervakantie.

Photos
torteval church gddad
sunset gfefaf
guernsey gbdb
kayaks geea
boat gec
boat gfc
beach gaaeda
guernsey gcefa
BESCHRIJVING

Eigenzinnig eiland

Na het succes van de reis naar Jersey het nu de beurt aan het relaxte Guernsey. Een eiland voor de Franse kust, maar het hoort niet bij Frankrijk. Het is ook geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk maar ‘Brits Kroonbezit’. En dat is niet het enige eigenzinnige aan dit eiland. Er is een getijdenverval van meer dan zeven meter; bij eb liggen de schepen op een uitgestrekte zandvlakte met kleine poeltjes water. Bij vloed, enige uren later, drijven ze aan hun vrolijk gekleurde boeien alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ook lekker eigenwijs: de plaatsnamen op Guernsey zijn Frans, maar ze worden op z’n Engels uitgesproken.

Groene camping

De relaxte eilandsfeer wil je natuurlijk van begin tot eind ervaren. Daarom bestaat deze reis uit meerdere etappes. Op weg naar onze eerste tussenstop kunnen we de witte kliffen van Normandië bekijken. En na een goede nachtrust en een fijn ontbijt hebben we tijd voor een pauze bij de stranden van D-day of in het artistieke stadje Honfleur. ’s Middags stappen we op de boot voor de overtocht naar Guernsey. Op een rustige, groene camping op loopafstand van het strand zetten we onze tenten op. De aardige eigenaar barst van de tips voor zijn geliefde eiland.

Schelpen

Guernsey is precies groot genoeg om in een week tijd zoveel mogelijk te kunnen zien. Plan je je tocht goed, dan kun je naar het kleine eilandje Lihou lopen. Het is alleen met laagwater te bereiken via een paadje van met zeewier en schelpen bedekte keien. Of bezoek Little Chapel, een kerkje gebouwd met gekleurde schelpen, steentjes en scherven. En sla zeker het Underground Hospital niet over. Hier dwaal je door een enorm gangenstelsel uit de tijd van de Duitse bezetting. Bovengekomen geniet je weer van de zonnige, relaxte sfeer van dit welgestelde eiland. Op naar de camping voor een gezamenlijke afsluiting van de dag!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in één- of tweepersoonstenten
 • overnachtingshotel heenreis in Le Havre incl. ontbijt in 2-persoonskamers
 • overnachtingshotel terugreis in Caen o.b.v. logies in 2-persoonskamers
 • vervoer met mini-busjes
 • CO2-compensatie mini-busjes
 • ferryovertocht Frankrijk-Guernsey v.v.
 • reisleiding

Niet inbegrepen:

 • maaltijden en consumpties
 • excursies en entreegelden
 • reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
 • 1-persoonstent €179,- (niet meer beschikbaar)
REISLEIDING

Irma

Hallo allemaal,

Mijn naam is Irma en met dit mooie weer krijg ik enorm veel zin in de zomer. Ik hou er erg van om buiten zijn. En dat gaat ook gebeuren als we met elkaar op reis gaan. Ga je mee naar Guernsey Island, dan gaan we heerlijk kamperen. Lekker veel in de buitenlucht zijn, de omgeving verkennen: ik heb er zin in! Wat is er nu fijner dan vakantie te vieren, heerlijk te ontspannen en gezellige mensen te ontmoeten? Ik hoop dat jij erbij bent.