Oostenrijk

Halve Huttentocht Grossvenediger

Huttentrektocht

De deelnemers die vorig jaar meegingen vonden het een heerlijke combinatie: een pittige huttentocht met vooraf een aantal inloopdagen vanuit een vaste accommodatie in de bergen. Mogen wij je voorstellen: onze tweede Halve Huttentocht voor gevorderden! We lopen met bepakking een prachtige route door de Hohe Tauern met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de Grossvenediger.

Photos
grossVenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Grossvenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Grossvenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Grossvenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Grossvenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Grossvenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Grossvenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Grossvenediger Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant ADMIN Dec Conflict
BESCHRIJVING

Dubbel zo fijn

Bij Amarant Reizen is -ie al een aantal jaren in de mode: de Halve Huttentocht. Dat betekent niet: ‘half zo moeilijk’, maar: ‘half zo lang’ en misschien wel dubbel zo fijn. Sinds vorig jaar biedt Amarant dit gewaardeerde concept ook aan voor ervaren huttentochtlopers. De tocht zelf is korter dan een hele, maar niet minder intensief gelet op de dagafstanden en moeilijkheidsgraad. We gebruiken de eerste dagen om elkaar goed te leren kennen, hoogtemeters te maken en ‘warm te lopen’ voor onze achtdaagse huttentocht. Onze accommodatie voor de eerste dagen is een voormalige houten bergboerderij. Het is netjes gerenoveerd en straalt dankzij alle kneuterige details veel nostalgie uit. Het bevindt zich in een klein Oostenrijks dorp midden in de Hohe Tauern en is een ideaal startpunt voor wandeltochten.  Wil je ook nog een museum of kasteel meepakken, dan kan zelfs dat. 

Klingelende koeienbellen

En dan hijsen we onze backpack op de rug en begint de huttentocht. Gigantische watervallen die klaterend neerkomen, het geklingel van de koeienbellen in de alpenweiden, rustgevende bergmeren, gezellige berghutten en een beklimming van de 3660 meter hoge Grossvenediger zorgen ervoor dat deze huttentocht een zeer afwisselend en (in)spannend avontuur wordt. Na de eerste twee dagetappes hebben we een dag rust op de zondag. We staan letterlijk en figuurlijk stil en brengen in de buurt van de hut tijd door met God en met elkaar. Wie wil kan een extra wandeling maken. Even zonder backpack, dat is fijn. Na de zondag werken we toe naar het hoogtepunt van de tocht; wanneer de weersomstandigheden het toelaten beklimmen we gewapend met stijgijzers, pickel en gezekerd door een berggids de Grossvenediger, Oostenrijks op één na hoogste berg. Een spectaculair panorama over gletsjers en drieduizenders is onze welverdiende beloning! 

Bergwandelervaring

Met veel dagetappes zijn we inclusief pauzes al gauw 9 uur bezig. De huttentocht is middelzwaar tot zwaar en bedoeld voor mensen die al veel bergwandelervaring hebben. Huttentochtervaring is gewenst. Een goede conditie, doorzettingsvermogen en stapvastheid zijn onmisbaar op deze prachtige tocht. Een passende rugzak en zeer stevige bergschoenen behoren tot de standaarduitrusting. Tijdens de verplichte voorontmoeting die voor deze reis gehouden wordt, zullen verdere bijzonderheden worden besproken. 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • 4x overnachting in groepsaccommodatie incl. bedlinnen
 • 7x overnachting in hutten o.b.v. halfpension
 • 1 x overnachting in hostel terugreis
 • Vervoer met minibusjes 
 • CO2-compensatie minibusjes
 • Ticket kabelbaan volgens reisprogramma
 • Reisleiding

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden tijdens verblijf in groepsaccommodatie
 • Lunches tijdens huttentocht
 • Overige maaltijden en consumpties
 • Evt. entreegelden en overige gondels
 • Lidmaatschap NKBV (verplicht)
 • Professionele gids voor beklimming Grossvenediger
 • Reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

Deze huttentocht wordt geleid door Margrieta Haan en Annette Maan.