Oostenrijk

Halve Huttentocht Tirol

Huttentrektocht

Amarant begint de zomer goed met deze huttentocht voor beginners! We lopen een trektocht over een deel van de Stubaier Höhenweg. De route kronkelt zich door een van de mooiste berggebieden van Tirol: het Stubaital. Tijdens twee inloopdagen vanuit een gezellig hotel lopen we warm en wennen onze kuiten aan de hoogtemeters. Daarna trekken we van hut naar hut met prachtige dagetappes.  Bij Amarant Reizen noemen we dit een ‘Halve Huttentocht’. Ideaal voor de sportieve, beginnende huttentochtliefhebber of voor de wandelfanaat die wel eens een stapje verder wil. 

Photos
Stubaital Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Stubaital Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Stubaital Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant
Stubaital Christelijke groepsreis Amarant
Stubaital Christelijke groepsreis Amarant
Stubaital Christelijke groepsreis Amarant
Stubaital Christelijke groepsreis Amarant
Stubaital Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Majestueuze toppen

Het hoeft niet altijd de gevaarlijkste, moeilijkste en hoogste bergtop te zijn die voor een onvergetelijke ervaring zorgt. Ook kleinere, meer toegankelijke bergen kunnen dit geluksgevoel geven – en daar zijn er in Stubai genoeg van! Met onze backpacks op de rug wandelen we door beschermd natuurgebied over zeer gevarieerd terrein. We zien helderblauwe bergmeren, moeras, majestueuze toppen en oogverblindende gletsjers. Gedurende de week bouwen we op naar de zwaardere wandelingen. Vijf verschillende gastvrije hutten vormen ons onderkomen voor de nacht. Hier kunnen we ’s avonds gezellig napraten en na een inspannende dag op tijd onder de wol om de volgende dag weer fit op te staan. De berglucht doet je goed! 

Voldoening

Ondanks de beperkte duur van de huttentocht, is een goede conditie en ervaring met lange wandelingen voor deze reis wel een must. Je moet een aantal dagen achtereen met bepakking kunnen lopen en het is van belang dat je vrij bent van hoogtevrees. Neem goed ingelopen, stevige wandelschoenen mee en uiteraard een passende rugzak. De lengte van de wandelingen varieert van zo’n drie tot zeven uur (exclusief pauzes) per dag. We lopen op een hoogte tussen de 2000 en 2400 meter. Als we ’s middags bij onze hut aankomen en je hebt nog energie over, dan kunnen we een extra wandeling maken. Maar je kunt het ook rustig aan doen en opladen voor de volgende dag. In de trein terug naar huis zullen we met voldoening concluderen: dit hebben we met zijn allen toch maar weer volbracht!


Voor deze vakantie is een goede voorbereiding onmisbaar. Begin vast met regelmatig wandelen, zoek routes op met hoogteverschil en maak je rugzak steeds een beetje zwaarder. Ervaring met berghuttentochten is niet noodzakelijk. Vooraf krijg je duidelijke informatie over de uitrusting die je mee moet nemen. 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • Vervoer per nachttrein in zespersoons ligcoupé 
  • 2 overnachtingen in kleinschalig hotel op twee- of driepersoonskamers, incl. ontbijt 
  • 6 overnachtingen in berghutten o.b.v. halfpension en klein lunchpakket
  • 2x gebruik van kabelbaan
  • Professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en consumpties
  • Reserveringskosten €28,-
  • Evt. excursies of overige kabelbanen
  • NKBV-lidmaatschap (verplicht)
  • NKBV-bergsportverzekering (sterk aanbevolen)