Duitsland

Harz – Single

Natuur & Actief

Laat je tijdens deze reis terugvoeren in de tijd van mijnen en kastelen tot aan de oertijd, en kom tegelijk tot rust in het hier en nu.  Omgeven door de ongerepte natuur, met diepe valleien en spectaculaire rotswanden, is dit oord met recht een geliefde plek voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers. Welkom in De Harz!

Photos
Harz foto
Harz foto
Harz foto
Harz foto
Harz foto
Harz foto
Harz foto
Harz foto
BESCHRIJVING

Vele jaren geleden ontdekten de bewoners van de Harz dat er in de bergen erts, koper en zilver zat. Door de mijnbouw bloeiden de steden op, er ontstonden prachtige kastelen en burchten. Over de smalspoorwegen rijden nog antieke stoomtreinen. Onze accommodatie ligt in het oude zilverstadje Goslar. Deze stad wordt onder andere bezocht voor het figuren- en klokkenspel. Viermaal daags vertellen de kleurrijke figuren, op de melodie van een mijnopzichterslied, de geschiedenis van de mijnbouw en de stad. Andere aanraders in de omgeving zijn Kasteel Quedlinburg, de Dom van Halberstadt en de stad Wernigerode met zijn mooie vakwerkhuizen. 

De Harz is het meest noordelijk gelegen gebergte van Duitsland dat gekenmerkt wordt door bossen en beken. In deze omgeving vind je bijzondere gesteenten en fossielen. Een uitje naar de top van de hoogste berg in dit gebied mag ook niet ontbreken. Met 1142 meter is de Brocken de hoogste van de Harz. De wandeling naar boven is prima te doen. Een groot deel van het jaar is de top in mist gehuld, maar met een beetje geluk hebben we een prachtig uitzicht over de Harz. 

We verblijven in een pension, waar we in 7 kamers tot onze beschikking hebben. Er zijn één- of  tweepersoonskamers beschikbaar, allen met een eigen badkamer. Vanaf hier is het 10 minuten lopen naar het centrum van Goslar, de avond afsluiten met een biertje in een Duits café is daarom zeker mogelijk!

Maximum aantal deelnemers: 12
Gemiddelde leeftijd: 56
Plaats: Goslar

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in een pension
  • bad- en bedlinnen
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • optionele excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-