België

Herfst in de Ardennen

Natuur & Cultuur

De lage zonnestralen laten het landschap glinsteren. De bomen kleuren rood, oranje en goudgeel en de paddenstoelen schieten de grond uit. De uitgestrekte bossen geuren heerlijk. Misschien is de herfst wel het beste jaargetijde om de Ardennen te verkennen. Op een prachtige locatie in de Ardennen, met het natuurgebied De Hoge Venen-Eifel om de hoek, is het goed toeven. Tussen de glooiende heuvels wandel je van het ene mooie uitzicht naar het andere. Het is de perfecte bestemming om te genieten van de natuur én actief bezig te zijn. 

Photos
Amarant Reizen Ardennen Outdoor 4
Ardennen Outdoor Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Belgie Ardennen Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Belgie Ardennen Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Belgie Ardennen Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Belgie Ardennen Amarant Reizen christelijke groepsreizen
Belgie Ardennen christelijke vakanties 16
Amarant Reizen Belgie Ardennen de Luxe 2
BESCHRIJVING

Lieflijk en toch ruig
In de herfstvakantie gaan we de Ardennen verkennen. Het Ardennenlandschap is lieflijk, maar herbergt ook rotsen, kloven, ruisende watervallen en stroomversnellingen. Die ruigheid schept mogelijkheden voor uitdagende activiteiten als abseilen en mountainbiken. Maar we treken er vooral te voet op uit, want de omgeving is uitermate geschikt voor wandelliefhebbers. De geur van het bos is op zijn lekkerst in het najaar. De kleuren laten je ogen oplichten, terwijl je het gevallen blad onder je schoenen hoort ritselen. Wie er oog voor heeft, ziet verschillende soorten paddenstoelen.

Het luxe vakantiegevoel
Na een mooie wandeldag is het heerlijk ontspannen in ons warme vakantiehuis. Ons onderkomen tijdens deze reis is een luxe vakantievilla, gelegen op een steenworp afstand van de Duitse grens. Ten zuiden van het dorpje waar we verblijven ligt het uitgestrekte bos ‘Forêt Domaniale du Grand Bois’ met zo’n 2000 hectare aan natuurschoon. Zo dicht bij de grens liggen ook de schoonheden van de Duitse Eifel binnen bereik. We kunnen letterlijk alle kanten op voor leuke uitjes. Wil je op en top genieten van het najaar? Dat kan hier in de Belgische Ardennen!

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • Overnachting in groepsaccommodatie
  • bad- en bedlinnen
  • Vervoer met minibusjes (incl. CO2-compensatie)
  • Reisleiding

Niet inbegrepen:

  • Maaltijden en consumpties
  • Excursies en entreegelden 
  • Reserveringskosten €28,-
  • SGR garantie €5,-
  • 1-persoonskamer €160,- (optioneel)
  • Eigen vervoer korting €50,-
REISLEIDING

Peter

Deze reis wordt geleid door Peter Abbink.

Voor onze reisgids van 2023 interviewden we hem.

Peter is een icoon bij Amarant. Hij leidt al jaren reizen voor Amarant, is vrolijk en betrokken en met zijn vele springfoto’s zouden we een complete kantoormuur kunnen bekleden.

Wat neem je altijd mee op reis?

Mijn leven lang gaat mijn rugzak mee (nooit een koffer gehad) en daarin bevindt zich altijd wel iets waarmee ik mooie muziek kan beluisteren en iets waarmee ik de mooiste plekjes vast kan leggen ….tegenwoordig de iPhone dus.

Welke herinnering aan een Amarantreis zal je altijd bijblijven?

Die keer dat er op Eerste Kerstdag minstens 30 cm sneeuw lag. De plaatselijke protestantse gemeente zat op kerstochtend in een steenkoud kerkje en we mochten hen een warm kerstfeest in ons landhuis in Spa bezorgen.

Wat heeft Amarant te bieden aan christelijke singles?  

Juist voor mij als christen en single is Amarant the place to be: goede ongedwongen sfeer, veel herkenning en echt leuke ontmoetingen met gelijkgezinden, die geregeld in langdurige vriendschappen eindigen.

Waarom zou je anderen aanraden om ook reisleider te worden?

Als reisleider bij Amarant verveel je je nooit: je leert er van heel veel markten thuis te zijn en een brede comfortzone te ontwikkelen. Vaak denk ik bij aanvang “Hoe kan dit ooit een groep worden?” en sta ik versteld dat ze een week later liefst nog een week zouden blijven.