Frankrijk

Herfst in de Hoge Vogezen

Natuur & Actief

Berghellingen vol gouden en warmrode kleuren die prachtig aftekenen tegen roze gesteente en een frisse blauwe lucht. Frankrijk is ook in de herfst hét vakantieland voor een weekje weg. Mits je weet waar je moet zijn natuurlijk… Wij kozen de Hoge Vogezen voor je uit: een prachtbestemming voor elke najaarsfan. De bossen van de Vogezen trekken in oktober hun mooiste herfstjas aan. De uitzichten zijn overweldigend en een extra pluspuntje: de streek is goed bereikbaar; met zeven uurtjes ben je op de plaats van bestemming.

Photos
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
Hoge Vogezen Frankrijk Christelijke groepsreizen
BESCHRIJVING

Najaarskleuren en rotsformaties

De bergen heten hier ‘ballons’, vanwege de typische ronde vorm ervan, en de hoogste top is 1424 meter. Naast herfstbossen vind je hier dan ook talloze uitdagende rotsformaties; een must do voor de fanatieke en minder fanatieke wandelaar. We nemen je mee naar de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van deze streek. Het zijn de toppen van de ‘crêtes‘, een deels boomloze bergkam die van noord naar zuid over de Vogezen loopt. Spectaculaire uitzichten gegarandeerd. Tijdens een wandeltocht stuit je op de mooiste meren met sprekende namen als lac blanc en lac vert.

Weg van de massa

Ook met de mountainbike kun je erop uit. Zoef door donkergroene naaldbossen en langs slingerende riviertjes. De temperatuur in oktober is perfect voor een actief dagje in de bergen, maar ook voor een bezoek aan een van de vele leuke steden en dorpjes: niet te warm, niet te koud. Bovendien is het nu een stuk rustiger dan in de zomer. We verblijven in een grote gite in de omgeving van La Bresse. Het huis is gelegen op 830 meter hoogte, op een rustige locatie met een prachtig uitzicht. Zoek je iets weg van de massa, maar niet te ver van huis? Dan zit… nee, dan wandel en fiets je hier goed!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in groepsaccommodatie*
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €100,-
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer €109,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Frankrijk is Frans

Valuta

In Frankrijk betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Frankrijk is er geen tijdsverschil met Nederland