Groot-Brittannië

Herfstachtig Schotland

Rondreis

Staat Schotland nog steeds op je bucketlist? Ga dan mee in de herfst en ontdek de kleurrijke Schotse landschappen. Er is geen betere tijd om Schotland te ontdekken wanneer de bladeren in rode, diepgele en bruine kleuren veranderen, terwijl de naaldbomen hun groene kleur behouden. De vele bergen, meren en valleien bewaren het mooiste voor het laatst. Samen trekken we erop uit voor een stevige wandeling of een bezoek aan een middeleeuws kasteel. Eeuwenoude ruïnes en legendes herinneren ons aan de rijke geschiedenis van Kelten, monniken, Romeinen, Vikingen en koningen. Natuurlijk mogen een goed glas whisky en de klanken van doedelzakmuziek ook zeker niet ontbreken.

Photos

Groot Brittanie Munrobagging Christelijke Vakanties 14
Groot Brittanie Munrobagging Christelijke Vakanties 13

BESCHRIJVING

‘Rutting of the deer’

De zomer is voorbij, maar voor het wild in Schotland is het geen laagseizoen. Een van de grootste natuurlijke spektakels speelt zich af in de herfst: de bronsttijd. Mannetjesherten botsen met hun grote, sierlijke geweien tegen elkaar om hun dominantie te laten gelden. Het zien en horen van dit ‘rutting of the deer’ is werkelijk onvergetelijk. We zullen regelmatig onze wandelschoenen aantrekken en erop uit trekken in de Schotse Hooglanden. De Hooglanden laten ons de mengeling van natuur, cultuur, geschiedenis en fenomenale landschappen zien terwijl we ondertussen de frisse berglucht inademen. De temperatuur in de herfst, tussen de 8 °C en 15 °C, is ideaal voor een wandeling door deze rotsachtige landschappen!

Seizoen producten

Na een actieve dag ploffen we neer in een Schotse pub voor een glas whisky of een warme chocolademelk en laten we ons verrassen door de Schotse keuken. Er is veel aandacht voor de lokale ingrediënten, die ook in de herfst op hun best zijn! De keuken weet wel raad met wild, appels, bessen, paddenstoelen, pruimen… In Schotland zijn er maar liefst dertien restaurants met een Michelinster, dat zegt wel genoeg. Ga mee naar Schotland en laat je verrassen door het prachtige herfstkleurenpallet, heerlijke seizoen producten en eeuwenoude ruïnes!

REISDETAILS

Minibusjes – accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in accommodatie(s)
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Bootovertocht IJmuiden – Newcastle v.v.
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

De reisleider stelt zich aan je voor…

Hoi! Mijn naam is Jaap. In het dagelijks leven doe ik als ecoloog onderzoek naar flora en fauna in onze leefomgeving. Behalve natuur heb ik belangstelling voor culturen en de manier waarop mensen omgaan met de wereld. Tijdens mijn studie culturele antropologie heb ik bijvoorbeeld in Zuid-Afrika onderzoek gedaan naar de betekenis van vogels voor de inheemse bevolking.

Reizen zit mij in het bloed. Omringd zijn door andere culturen, landschappen en reisgenoten is steeds opnieuw een waardevolle bron van inspiratie. Als reisleider neem ik je mee naar nieuwe streken, help ik je een cultuur ontdekken of attendeer ik je op de enorme rijkdom van flora en fauna om ons heen. Ik hou ervan om stil te staan en me te verwonderen. Zo ontstaan kansen voor echte ontmoeting en blijft van een reis meer over dan alleen een herinnering.

O ja, behalve ecoloog en reisleider, ben ik vader van drie kinderen, vogelaar, kitesurfer en kind van God. Ik zie ernaar uit kennis met je te maken!

REISKAART