Nederland

Herfstwandeling: Op zoek naar windkanters in het Gooi 2

Activiteit

Dit jaar gaan we tijdens onze seizoenswandelingen op zoek naar bijzondere stenen! De serie seizoenswandelingen bestaat uit vier totaal verschillende wandelingen, door vier verschillende landschappen, steeds in het bijpassende seizoen. In Nederland hebben we helaas geen rotskusten, maar op onze rivierstrandjes kun je natuurlijk wel naar hartenlust strandjutten. Verder liggen er op onze stuwwallen allerlei zwerfstenen, die weliswaar niet mooi glad zijn gepolijst, maar wel een vergelijkbare kleursamenstelling vertonen. Tijdens de wandelingen komen we langs zandgroeves en rivierstrandjes, we zoeken naar windkanters en dwalen door de ‘Keistad’  Een enthousiaste gids en natuurkenner van A Rocha neemt ons mee op pad.

Photos

BESCHRIJVING

HERFSTWANDELING: Op zoek naar windkanters in het Gooi

Rond Hilversum liggen nog steeds uitgestrekte heidevelden, waar we de bloeiende struikhei natuurlijk niet kunnen missen. Onderweg kunnen we op zoek naar ‘windkanters’, stenen die door de wind een speciale vorm hebben gekregen. Halverwege passeren we Museum Hofland, dat een enorme stenencollectie toont. We rekenen op de eerste paddenstoelen, bessen en herfstbladeren.

Datum: zaterdag 19 september 2020

Start- en eindpunt: NS station Hilversum

De wandelroutes zijn 14-18 kilometer lang en we maken er steeds dagtochten van, die rond 10 uur beginnen en rond 17 uur eindigen. Het begin- en eindpunt is steeds een NS-station, met voldoende parkeerplaatsen in de buurt.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen

  • koffie/thee met wat lekkers
  • natuurkenner van A Rocha

Niet inbegrepen

  • maaltijden en overige consumpties
  • vervoer van en naar begin- en eindpunt

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee gaat wandelen! Zo’n twee weken voor aanvang van de activiteit ontvang je een brief van de gids. Hierin wordt een verzamelplaats en –tijd genoemd. Ook de contactgegevens van de gids staan hierin vermeld.