Frankrijk

Het rijke Normandië

Natuur & Actief

Wie aan Normandië denkt, denkt waarschijnlijk allereerst aan D-Day: de grote invasie van de geallieerden die het begin van de bevrijding van West-Europa vormde. Naast deze indrukwekkende geschiedenis heeft Normandië echt nog veel meer te bieden! Onze camping in de buurt van het strand is een mooie uitvalsbasis om Normandië te leren kennen op het gebied van natuur, cultuur én cuisine. De ene dag ontdekken we de mooie natuur in de omgeving, een volgende dag bezoeken we de stad Caen en weer een andere dag rusten we lekker uit op de camping of op het strand.

Photos
Frankrijk Normandë Amarant Reizen 9
Frankrijk Normandë Amarant Reizen 8
Frankrijk Normandë Amarant Reizen 7
Frankrijk Normandë Amarant Reizen 5
Frankrijk Normandë Amarant Reizen 6
Frankrijk Normandë Amarant Reizen 3
Frankrijk Normandë Amarant Reizen 4
Frankrijk Normandë Amarant Reizen
frankrijk Normandie christelijke vakanties
BESCHRIJVING

D-Day stranden

Normandië heeft maar liefst 600 kilometer aan kustlijn! Hoewel deze kust van zichzelf al spectaculair is vanwege de indrukwekkende krijtrotsen en mooie stranden, is het met name bekend van de grote invasie op D-Day. Vanaf de camping kunnen we ook heerlijke wandelingen door glooiende landschappen maken. Na een dagje heerlijk wandelen in de natuur, proeven we van de beroemde lokale lekkernijen. Met een glaasje appelcider, Camembertkaas of een heerlijk stuk tarte tatin – de Normandische appeltaart- genieten we van de zon. Natuurlijk kan een bezoekje aan één van de vele middeleeuwse kastelen in Normandië niet achterwege blijven. Kortom, Normandië is rijk aan geschiedenis, prachtige natuur en heerlijk streekproducten!

Afwisselend programma

Tijdens deze reis verblijven we in eenpersoonstenten op een gezellige camping in het veelzijdige Normandië. Niet ver van de camping ligt het moerasgebied van Cotentin en Bessin, waar prachtige flora en fauna te vinden is. Ook brengen we een bezoekje aan het gezellige vissersplaatsje Grandcamp-Maisy met haar vismarkt en knusse winkeltjes. En ook een bezoek aan het middeleeuwse centrum van het stadje Bayeux is indrukwekkend. Regelmatig zullen we het Parc Naturel Régional in duiken voor een actieve wandeluitdaging. Ben jij een actief type, maar houd je ook van hier en daar wat sightseeing? Deze kampeerreis nabij de kust van Normandië is voor jou georganiseerd!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-persoonstenten
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €125,-
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Bestemming

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites: