Frankrijk

Historisch Normandië Single

Singlereis

Wie aan Normandië denkt, denkt waarschijnlijk allereerst aan D-Day: de grote invasie van de geallieerden die het begin van de bevrijding van West-Europa vormde. Naast deze indrukwekkende geschiedenis heeft Normandië echt nog veel meer te bieden! We verblijven een week in een authentieke Franse accommodatie te midden van een prachtige heuvelachtige en bosrijke omgeving in de buurt van het grote Regional Natural Park. Hier kan prachtig gewandeld worden, maar we kunnen ook in de kano over de Orne varen. Samen ontdekken we wat Normandië aan natuur, cultuur én cuisine te bieden heeft!

Photos
frankrijk Normandie christelijke vakanties
frankrijk Normandie christelijke vakanties 12
frankrijk Normandie christelijke vakanties 11
frankrijk Normandie christelijke vakanties 10
frankrijk Normandie christelijke vakanties 8
frankrijk Normandie christelijke vakanties 7
frankrijk Normandie christelijke vakanties 6
frankrijk Normandie christelijke vakanties 5
frankrijk Normandie christelijke vakanties 2
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 11
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 10
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 9
Frankrijk Normandie Amarant Reizen 2
BESCHRIJVING

Suisse Normande

Normandië heeft maar liefst 600 kilometer aan kustlijn! Hoewel deze kust van zichzelf al spectaculair is vanwege de indrukwekkende krijtrotsen en mooie stranden, is het met name bekend van de grote invasie op D-Day. Deze stranden, ongeveer een uurtje rijden van onze verblijfplaats, zijn zeker een bezoek waard. Ook verblijven we op nog geen kwartier rijden van het het Ornedal, dat het hart van de Suisse Normande (Zwitsers Normandië) vormt. Hoewel de toppen niet hoger dan 300 meter zijn, doet het landschap toch wat denken aan de Alpen. Het door rivieren gevormde landschap biedt een enorme afwisseling van kloven, bossen en groene valleien.

Camembert

Rondom het huis van onze mooie groepsaccommodatie staan appelbomen. Van de appels wordt cider gemaakt. Normandië staat namelijk bekend om haar heerlijke cider! Daarnaast komt ook de bekende Camembertkaas en de tarte tartin uit deze streek. Naast deze heerlijke delicatessen vind je in Normandië culturele hoogtepunten te over! Normandië en geschiedenis gaan hand in hand. Hier en daar heeft dit ook een culturele erfenis achtergelaten, voornamelijk in de vorm van mooie architectuur. Middeleeuwse vestingen, kerken, historische plaatsen, het barst er van in Normandië. Houd jij van cultuur en natuur, dan is dit echt een reis voor jou!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • reisleiding
  • bed- en badlinnen
  • bezoek Camembertmuseum

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €125,-
  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €59,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat maakt een Singlereis anders?

Ben jij single, houd je van avontuur en kijk je ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen? Maak dan kennis met onze Singlereizen! Samen genieten we op een ongedwongen manier van een actieve vakantie. Tijdens de verschillende activiteiten leer je je gelijkgestemde reisgenoten beter kennen, jullie hebben immers al voor dezelfde bestemming gekozen. Het doel van een singlereis is niet om mensen aan elkaar te koppelen of een date te faciliteren, wij zijn immers geen datingbureau. We hopen uiteraard dat er nieuwe, mooie vriendschappen zullen ontstaan, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat er geen stellen deel mogen nemen aan een Singlereis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10 – 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt of bijv. een vignet verplicht is op de website van de ANWB.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Bestemming

Verblijf

We verblijven in meerdere gîtes in het kleine plaatsje genaamd Menil-Vin op het Franse platteland waarvandaan we van alles kunnen ondernemen.

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Frankrijk is Frans

Valuta

In Frankrijk kan je gewoon met de Euro betalen

Tijd

In Frankrijk is er geen tijdsverschil met Nederland