Italië

Huttentocht Gran Paradiso

Huttentrektocht

Het Nationaal Park Gran Paradiso telt maar liefst 57 enorme gletsjers! In dit wandelparadijs wacht een weliswaar korte, maar niet minder uitdagende huttentocht op je, met als hoogtepunt de beklimming van de 4.061 meter hoge Gran Paradiso. Begin alvast met het trainen van je conditie en bereid je voor op een reis met ongekende uitzichten. De aanblik van de hoge met sneeuw bedekte toppen boven de verstilde bergmeertjes is majestueus. Zelfs de meest ervaren bergwandelaars kunnen in dit gebergte oneindig genieten van de grootse en woeste natuur!

Photos
84.40 Italie Huttentrektocht Grandparadiso 19
84.40 Italie Huttentrektocht Grandparadiso 18
84.40 Italie Huttentrektocht Grandparadiso 17
84.40 Italie Huttentrektocht Grandparadiso 15
84.40 Italie Huttentrektocht Grandparadiso 9
Amarant Reizen Italie Grand Paradiso 15
Amarant Reizen Italie Grand Paradiso 14
BESCHRIJVING

Gekwalificeerde berggidsen

De wandelpaden in dit gebied zijn meestal goed gemarkeerd, maar soms zullen we via steenmannetjes onze weg moeten zoeken. Ook steken we hier en daar kleine sneeuwvelden over. Wandelstokken of een pikkel komen dan goed van pas. Het absolute hoogtepunt van de tocht is de beklimming van één van Europa’s vierduizenders, de Gran Paradiso. Om op deze top te komen moeten we een ontzagwekkend grote gletsjer oversteken. Dit doen we onder begeleiding van gekwalificeerde berggidsen. We vertrekken vroeg in de ochtend en als we bij de voet van de gletsjer aankomen is de zon net boven de roodgekleurde horizon geklommen! Vervolgens lopen we zo’n vijf uur lang aan het touw in een zigzagspoor omhoog, terwijl het uitzicht steeds overweldigender wordt. Als we de top naderen komt de Gran Paradiso tevoorschijn. Boven de sneeuwhelling rijzen enkele rotspieken uit: de top! En dan is er het langverwachte uitzicht… 

Goede voorbereiding

We trekken van hut naar hut en aan het eind van de dag wacht er een warme maaltijd op ons. Een hartelijk welkom na een intensieve dag. Voor deze vakantie is een goede voorbereiding onmisbaar. Eens te meer omdat we direct veel hoogtemeters maken en in slechts een paar dagen toewerken naar de meest intensieve loopdag: de beklimming van de Gran Paradiso. Ervaring met huttentochten is dus zeker een pré. Maar vooral zijn een uitstekende conditie, stapvastheid en een flexibele instelling vereist. Uiteraard heb je geen hoogtevrees en ben je in het bezit van goede bergschoenen en een goed passende rugzak. 

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de conditie van de gletsjers kan het programma aangepast of gewijzigd worden. Tijdens de verplichte voorontmoeting die voor deze reis gehouden wordt, zullen verdere bijzonderheden worden besproken.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachting in berghutten o.b.v. halfpension
 • vervoer per trein of minibusjes
 • gondels behorende bij het reisprogramma
 • beklimming Gran Paradiso o.l.v. professionele berggids 
 • reisleiding

Niet inbegrepen: 

 • lunches tijdens tocht
 • overige maaltijden of consumpties
 • evt. extra gondelrit
 • lidmaatschap NKBV (verplicht)
 • reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-

Het dagprogramma van deze huttentocht volgt zo spoedig mogelijk. Voorlopig reisschema: reisdag – 2 loopdagen – rustdag (zondag) – 3 loopdagen – reisdag

REISLEIDING

Deze reis wordt geleid door Jan-Gerrit Meijerink en Jaco Heemskerk.