Italië

Huttentrektocht Drei Zinnen

Huttentrektocht

Drie scherpe pieken torenen boven je uit. Deze ruige natuurpracht maakt ons nietig en klein. Elf dagen lang trekken we door het berggebied rondom de Drei Zinnen in Italië. Ons startpunt ligt in natuurpark Fanes Sennes Prag; een wild romantisch landschap, ingeklemd tussen steile rotswanden. Dwars door de Sextener Dolomieten zetten we vervolgens koers richting de Drei Zinnen. De weg wordt ruiger en je conditie wordt op de proef gesteld. Maar de uitzichten en het gevoel als je het eindpunt hebt gehaald zijn onbeschrijfelijk!

Photos
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Dolomieten Christelijke groepsreis Amarant
Drei Zinnen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drei Zinnen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drei Zinnen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drei Zinnen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drei Zinnen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Drei Zinnen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Alpengloeien

De Dolomieten zijn een pittig maar ontzettend mooi bergmassief. Ze vallen onder UNESCO Werelderfgoed. Je vindt er steile rotstorens, waaronder de Drei Zinnen. De drie scherpe pieken van deze bergtoppen torenen hoog uit boven de lichtgekleurde, door verwering ontstane puinmassa’s aan hun voet. Met een beetje geluk maak je het ‘Alpengloeien’ mee, een verschijnsel waarbij de laatste zonnestralen van de dag alles in een feeëriek oranje-rood schijnsel zetten. In deze prachtige omgeving trek je elf dagen lang door de bergen, van hut naar hut. Onze bagage dragen we mee in onze backpacks. Onderweg genieten we van de prachtige natuur, Gods schepping.

Uitdagende klettersteig

Tijdens deze tocht kruisen we drie natuurparken: Fanes Sennes Prags, Drie Zinnen en de Sextener Dolomieten. Vanaf de Seekofel kijken we uit op de Pragser Wildsee, een van de mooiste meren van de Dolomieten! Verschillende keren volgen we gedeelten van de Dolomiten Höhenweg. Een schitterende langeafstandsroute, die zich door de Dolomieten slingert. We steken het Holensteindal over en beklimmen Monte Piana en Monte Piano. Resten van de uitzichtloze  stellingoorlog tussen het Italiaanse en Oostenrijkse leger in de Eerste Wereldoorlog zijn hier nog goed zichtbaar. De hut waar we op zondag verblijven ligt schitterend in een wat afgelegen bergkom. Daarna zetten we koers richting de Drei Zinnen. Hier staat ons een uitdagende klettersteig te wachten, onder begeleiding van gekwalificeerde berggidsen. We worden beloond met fantastische uitzichten op de Drei Zinnen. Daarna volgen we de Bonaccossaweg – handig om hier geen last te hebben van hoogtevrees! – en tot slot maken we een afdaling naar het Lago di Misurina.

Voor deze huttentrektocht is een gedegen voorbereiding onmisbaar. Ervaring met berghuttentochten is een pre, maar het is vooral belangrijk dat je fysiek en mentaal in goede gezondheid bent. Een goede conditie, stapvastheid, geen hoogtevrees en een flexibele instelling zijn noodzakelijk. Uiteraard ben je in het bezit van goede bergschoenen en een passende rugzak. Er is een voorontmoeting voorafgaand aan de reis. De voorontmoeting is verplicht; hier ontmoet je de groep en de reisleiders, en word je klaargestoomd voor dit uitdagende avontuur!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Eerste overnachting o.b.v. B&B
 • Overnachtingen in hutten o.b.v. halfpension
 • Treinreis
 • Reisleiding
 • Gids en materiaal klettersteig
 • Taxi naar begin- en eindpunt

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Overige maaltijden en lunches
 • Entreegelden
 • Lidmaatschap NKBV (verplicht)
 • Reserveringskosten €23,-
 • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. In de hutten zijn ontbijt en avondeten inbegrepen (halfpension).

Vervoer
Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een station midden in het land. Vanaf daar reizen we met de trein naar Italië.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen
Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

Lidmaatschap NKBV
Voor deze huttentocht is het noodzakelijk om lid te zijn van de NKBV (bergsportvereniging) i.v.m. voorrang en kortingen in hutten. Lidmaatschap kost €52,50,- per kalenderjaar (2021); dit levert veel kortingen en andere voordelen op. Lees hier meer over op www.nkbv.nl/lidmaatschap

DAGPROGRAMMA

Het dagprogramma komt binnenkort online.