Oostenrijk

Huttentrektocht Tannheimer Runde

Huttentrektocht

Ontdek al wandelend de imposante bergwereld van het Tannheimertal. In vijf dagetappes maken we kennis met het Allgauer berglandschap, waar het idyllische Tannheimertal deel van uit maakt. Het dal zelf ligt op 1.100 meter hoogte, maar als we de bergen in gaan bereiken we de echte toppen. Typerend aan dit berglandschap zijn de grillige bergtoppen in combinatie met liefelijke alpenweides. Ook maken we kennis met het fenomeen huttentrektocht, want elke dag lopen we met onze backpack op de rug naar een andere hut. Deze korte trektocht is voor iedereen die van bergwandelen houdt en een goede conditie, stapvastheid en geen hoogtevrees heeft!

Photos
Tannheimer Runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer Runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer Runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer Runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer Runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer Runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer Runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Tannheimer runde Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Geen massatoerisme

In het noorden van Tirol net over de grens ligt een klein, idyllisch hoogdal, het Tannheimertal. Dit mooie en langgerekte dal heeft een gemoedelijke sfeer, prachtige natuur en geen massatoerisme. Knusse dorpjes nodigen uit tot een heerlijk Oostenrijks maal. Eén van deze dorpjes is Grän, waar de lokale bevolking zich op feestdagen nog in traditionele klederdracht laat zien. Dit dorpje is het start- en eindpunt van onze huttentrektocht. Een leuke en uitdagende trektocht laat ons de pracht van dit nog redelijk onbekende stukje Oostenrijk ontdekken. Gemiddeld lopen we per dag 4 tot 6 uur. Dit is een ideale reis voor als je wilt ontdekken of een huttentocht iets voor jou is.

Vijf wandeldagen

De Tannheimer Runde laat je versteld staan van wat je kunt bereiken in vijf wandeldagen. We beklimmen vele toppen en worden elke keer opnieuw beloond met adembenemende uitzichten. Aan het einde van de middag bereiken we de volgende hut en genieten we op het terras. Onderweg passeren we soms ook een hut waar we heerlijk kunnen lunchen en een welverdiende pauze nemen. Wie energie over heeft, kan aan het einde van de dag vanuit de hut vaak nog een extra top beklimmen met de reisleider. We lopen over smalle bospaden, bloemrijke bergweides en begroeide hellingen. Het landschap wordt afgewisseld met stenige weides en ruwe rotsen. En dat op slechts 8 uur rijden van Nederland! Mocht je na vijf dagen nog niet genoeg hebben van dit berglandschap, dan plak je er gewoon zelf nog een paar dagen aan vast.

LET OP:
Een flexibele instelling, goed ingelopen bergschoenen en een passende rugzak zijn voor deze huttentocht noodzakelijk. Er is een voorontmoeting voorafgaand aan de reis. Deze voorontmoeting vindt plaats op zaterdag 2 juli en is verplicht; hier ontmoet je de groep en de reisleiders, en word je klaargestoomd voor dit uitdagende avontuur!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • 2x overnachting in hotel in Zuid-Duitsland (excl. ontbijt)
  • 5x overnachtingen in hutten o.b.v. halfpension
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer met minibusjes €175,- (incl. CO2-compensatie busje)
  • Overige maaltijden, lunches en consumpties
  • Verplicht lidmaatschap NKBV
  • Reserveringkosten €23,-
  • SGR garantie €5,-
REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. In de hutten zijn ontbijt en avondeten inbegrepen (halfpension).

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Lidmaatschap NKBV

Voor deze huttentocht is het noodzakelijk om lid te zijn van de NKBV (bergsportvereniging) i.v.m. voorrang en kortingen in hutten. Lidmaatschap kost €52,50,- per kalenderjaar (2021); dit levert veel kortingen en andere voordelen op. Lees hier meer over op www.nkbv.nl/lidmaatschap

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

DAGPROGRAMMA

Dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen

Donderdag 28/7 – dag 1: Nederland- Zuid-Duitsland (1.130 m)

We verzamelen ’s ochtends op tijd in het midden van Nederland voor de reis richting onze bestemming: Grän, een klein dorp in het Tannheimertal, waar de lokale bevolking zich op feestdagen nog in traditionele klederdracht laat zien. Het dorp is het start- en eindpunt van onze huttentocht. We overnachten in een hotel in Zuid-Duitsland, op ongeveer 30 minuten rijden naar Grän. De volgende dag rijden we naar ons startpunt in Grän. Morgen staan ons meteen al flink wat hoogtemeters te wachten.

Vrijdag 29/7 – dag 2: Grän-Bad Kissinger Hütte (1.792 m)

Na een goed ontbijt beginnen we aan de eerste etappe van onze huttentocht. Over een smal bospad gaan we op weg naar de Bad Kissinger Hütte. Daar aangekomen nemen we even de tijd voor een lekkere lunch en kunnen we een deel van onze bepakking achterlaten. Na de lunch wacht ons de klim naar de markante Aggenstein (1.986). Hier genieten we even van het uitzicht en kun je een blik werpen op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze (2.962 m). Na de afdaling naar de hut kunnen we bijkomen van een mooie eerste dag.

Incl. Aggenstein ca. 700 m. stijgen / 250 m. dalen, geschatte looptijd: 4,5 uur

Zaterdag 30/7 – dag 3: Bad Kissinger Hütte-Otto Mayr Hütte (1.528 m)

Het eerste deel van deze dag begint eenvoudig. Vanaf de hut lopen we ongeveer op de hoogtelijnen mee onder de Sebenspitze (1.937) door. Vanaf daar gaat het langzaam omhoog via de Sonnenalm en het Reintaljoch, om uiteindelijk de top van de Große Schlicke (2.059 m) te bereiken. Eenmaal boven wacht ons een prachtig uitzicht. Vervolgens volgt nog een relatief korte afdaling richting de Otto Mayr Hütte waar we overnachten.

ca. 550 m. stijgen / 1.400 m. dalen, geschatte looptijd: 6,5 uur

Zondag 31/7 – dag 4: Rustdag rond de Otto Mayr Hütte (1.528)

Vandaag alle tijd om even bij te komen van de eerste twee dagen en na te genieten van de gemaakte hoogtemeters. Bij goed weer kunnen we nog een leuk tochtje maken naar bijvoorbeeld de Jägeralm. De dag staat vooral in het teken van rust en ontspanning, ook omdat morgen een zware dag wacht.

Maandag 1/8 – dag 5: Otto Mayr Hütte-Gehrenalpe (1.610 m)

We vertrekken op tijd vanaf de hut en vanaf het begin af aan gaat het omhoog. Via de Nesselwanglerscharte (2.006 m) richting de Köllenspitze, het hoog(s)te punt van de week (2.238 m). Bij mooi weer kunnen we op de top genieten van een 360-gradenuitzicht over de omgeving. Vanaf de Köllenspitze lopen we via het Sabachjoch (1.860 m) naar de Schneidspitze (2.000 m) om via het Gehrenjoch (1.858 m) de afdaling naar de hut in te zetten. Na een lange dag met de nodige hoogtemeters zal het drankje op de hut je goed smaken!

ca. 1.100 m. stijgen / 1.000 m. dalen, geschatte looptijd: 7 uur

Dinsdag 2/8 – dag 6: Gehrenalpe-Krinnenalpe (1.520 m)

Over de Alpenrosenweg lopen we naar de Lechaschauer alpe (1.660 m). Vanaf daar zakken we verder af naar het zuiden om via de Hahnenkamm (1.938 m) en de Gaichtspitze (1.986 m) af te dalen naar de dorpjes Gaicht (1.117 m) en Rauth (1.140 m). Vanaf daar gaat het door licht bebost terrein over der Meraner Steig omhoog naar de Krinnenalpe waar we de nacht doorbrengen.

ca. 950 m. stijgen / 1.000 m. dalen, geschatte looptijd: 6 uur

Woensdag 3/8 – dag 7: Krinnenalpe-Grän (1.130 m)

Vanaf de hut vertrekken we via de uitdagende Gamsbocksteig naar de Krinnenspitze (2.000 m). Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht naar alle kanten, voordat we gaan afdalen richting Grän. Die afdaling loopt via de Gräner Ödenalpe, waar we waarschijnlijk even de lunch genieten. Vanaf daar gaat het omlaag, terwijl we tijdens de afdaling kunnen genieten van het uitzicht op de mooie Halsensee. We rijden weer terug naar het hotel in Zuid-Duitsland en onderweg proberen we ergens te dineren.

ca. 500 m. stijgen / 850 m. dalen, geschatte looptijd: 5 uur

Donderdag 4/8 – dag 8: Grän-Nederland

In de ochtend stappen we weer in ons busje, zodat we begin van de avond terug in Nederland kunnen zijn.

Wandeltijden!

De genoemde wandeltijden bij deze huttentocht zijn EXCLUSIEF pauzes. Bij het berekenen van de wandeltijden is uitgegaan van een beginnerstempo inclusief het meedragen van de backpack. Omdat we zeker bij mooi weer pauzeren en genieten van alles om ons heen kunnen de looptijden langer worden dan de tijden in de tochtbeschrijving. Ook de conditie van deelnemers of minder ideale weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat een dagprogramma meer uren vraagt.