IJsland

Rondreis IJsland

Vliegreis

Het landschap van IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met een ander land. De ruige natuur vol gletsjers, vulkanen en geisers maken het een bijzonder land. Met onze 4×4 auto’s doorkruisen we IJsland en gaan we haar prachtige natuur en cultuur ontdekken. De ene dag bezoeken we het gezellige Reykjavik en de volgende dag wandelen we door een vulkanisch landschap. Laat je verrassen door het fascinerende IJsland! 

 

 

Photos
IJsland foto
IJsland foto
IJsland foto
IJsland foto
IJsland foto
IJsland foto
IJsland foto
IJsland foto
BESCHRIJVING

Het binnenland van IJsland is alleen met four-wheel drive auto’s in de zomer begaanbaar. Door de geasfalteerde ringweg achter ons te laten kunnen we ook de minder toeristische plekjes ontdekken. Over de gravel- en rotswegen rijden we langs gletsjers en watervallen, we hebben onze wandelschoenen al aan, want we ontdekken de omgeving ook graag te voet. Na een wandeling, waarbij we misschien wel bubbelende geothermische modderpoelen tegenkomen, is het tijd voor ontspanning. We rijden verder richting één van de vele hot springs. De Blue Lagoon is misschien de bekendste, maar er zijn nog veel meer warmwaterbronnen om heerlijk in te relaxen na een dag avontuur.

Voor de reis is een goede wandelconditie een vereiste, want we zullen regelmatig wandelingen maken over heuvelachtig terrein, in de omgeving van een vulkaan bijvoorbeeld. Maar ook tijdens een bezoek aan de ruige Westfjorden zijn wandelervaring en goede schoenen echt nodig. Naast wandelen kunnen we ook activiteiten ondernemen als een walvissafari, fatbiken of paardrijden. Deze reis gaan we kamperen, dus we nemen Amarant-tenten en kookuitrusting mee en zoeken elke avond een plekje op een camping. De ene keer verblijven we één nacht op dezelfde plek, de andere keer twee of drie dagen. De dagen zijn hier lang door de noordelijke ligging van IJsland en we reizen kort na de zomerzonnewende. Dit betekent extra lang genieten van de prachtige natuurwonderen van IJsland!

Maximum aantal deelnemers: 11
Gemiddelde leeftijd: nog onbekend 

Boek uiterlijk 29 februari 2024 om een toeslag op vliegtickets te voorkomen (dit staat los van de vroegboekkorting).

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in tweepersoonstenten
  • retour vliegticket 
  • vervoer ter plaatse met 4WD 
  • CO2-compensatie huurauto’s
  • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • excursies en entreegelden 
  • CO2-compensatie vluchten €20,- (optioneel)
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

RIkko

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 52 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.