Nederland

Yn in tinte yn Fryslân

Natuur & Actief

Bij Friesland denk je natuurlijk aan de uitgestrekte meren, vele weilanden en boerderijen of aan de welbekende uitspraak: “Oant moarn” van Piet Paulusma. Ga mee en ontdek dat deze provincie nog veel meer moois te bieden heeft. Proef echte Friese delicatessen als suikerbrood, oranjekoek of Frykse dúmkes. Geniet van het veelzijdige landschap, de andere taal en ondervind of die Friezen nou echt zo’n stug volkje zijn. Friesland heeft alle ingrediënten voor dat echte vakantiegevoel.

 

Photos

BESCHRIJVING

De Alde Feanen
Het Friese landschap met onder andere meren, rietlanden en moerasbossen leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten. Maak een rondje door en langs het laagveenmoeras in het hart van Fryslân en al snel wordt duidelijk waarom het gebied De Alde Feanen de status van Nationaal Park heeft gekregen. Het is een van de pronkjuwelen van natuurbeschermingsorganisatie it Fryske Gea en heeft dankzij het afwisselende landschap een grote variatie aan dieren en planten. Fiets je een klein stukje door, dan ben je met 45 minuten in Drachten.

Ooievaars, rust en ruimte
We kamperen midden in dit mooie natuurgebied waar vele ooievaars nesten hebben gemaakt. Grote kans dat je fam. Ooievaar kunt spotten. Deze knusse camping is de ideale plek voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar ontspanning en rust.  Vanaf deze plek zijn er namelijk vele mogelijkheden om de mooie omgeving op de fiets of te voet te verkennen. Of beleef de natuur vanuit een kano op het water. Wil je even terug naar de bewoonde wereld dan kun je cultuursnuiven in het nabij gelegen Skûtsjemuseum of het Fries Landbouwmuseum. Zien we je daar? Oant Sjen!

REISDETAILS

Kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-pers. tenten
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • vervoer van/naar camping
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijd pot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

REISKAART