Italië

Italië Abruzzo

Natuur & Actief

Door een smalle ingang lopen we de kloof Fara San Martino in. Pas na een stukje lopen wordt het breder en dan opeens vinden we de resten van een Benedictijnse abdij uit de negende (!) eeuw. Een mooie weerspiegeling van deze reis: telkens weer word je verrast door de pracht van de Abruzzo! Het ruige natuurgebied is nog relatief onbekend bij Nederlanders. Te voet gaan we op ontdekkingstochten dwars door de bergen en langs middeleeuwse dorpjes. Bereid je voor op een adembenemende wandelervaring met een authentiek cultureel sausje in ‘het groene hart van Italië’.

Photos
Italie abruzzo christelijke vakanties
Italie abruzzo christelijke vakanties 15
Italie abruzzo christelijke vakanties 14
Italie abruzzo christelijke vakanties 13
Italie abruzzo christelijke vakanties 12
Italie abruzzo christelijke vakanties 11
Italie abruzzo christelijke vakanties 5
Italie abruzzo christelijke vakanties 7
Italie abruzzo christelijke vakanties 6
Italie abruzzo christelijke vakanties 9
Italie abruzzo christelijke vakanties 10
Italie abruzzo christelijke vakanties 3
Italie abruzzo christelijke vakanties 2
BESCHRIJVING

Nationale Parken

We verblijven in een accommodatie in de buurt van twee grote Nationale Parken. Het dichtstbijzijnde park is het Majella National Park, waar meer dan 700 kilometer aan wandelpaden schreeuwen om ontdekt te worden! Het andere Nationale Park rondom het Gran Sasso massief is net wat verder rijden, maar is ook zeker de moeite waard. Hier wandelen we naar Rocca Calascio, door National Geographic uitgeroepen tot een van de vijftien mooiste kastelen ter wereld. Zodra je boven bij de ruïne staat, snap je waarom: het uitzicht is werkelijk ongelofelijk!

Regionale lekkernijen

Dit is een typische reis voor wandelliefhebbers. Daarnaast is er echter ook genoeg tijd om meer te ontdekken van de regio. De trotse inwoners laten jou graag hun regionale specialiteiten proeven, zoals pecorinokaas, arrosticini en spaghetti alla chitarra. Verder is het maar zo’n drie kwartier rijden naar de Adriatische zee; een bezoekje aan de zee mag dus eigenlijk niet ontbreken. Cultuursnuiven in het nabijgelegen stadje Chieti behoort ook de opties. Willen we naast wandelen nog iets anders actiefs doen? Dan kunnen we ook de prachtige natuur verkennen op de mountainbike of zelfs te paard!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • retourvlucht
  • vervoer met huurauto’s
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overige maaltijden en consumpties
  • CO2-compensatie vluchten €10,- per persoon (optioneel)
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €129,-

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

We vliegen vanuit Nederland naar Rome, waarvandaan het nog zo’n 3 uur rijden is naar de accommodatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur als er gebruik wordt gemaakt van een busje tijdens de reis. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Italië is Italiaans.

Valuta

In Italië betaal je gewoon met de Euro.

Tijd

In Italië is er geen tijdsverschil met Nederland