Italië

Italië Piëmonte Deluxe

Natuur & Cultuur

Benvenuti! Wij strijken neer in het prachtige heuvellandschap van het Noord-Italiaanse Piëmonte. Deze historische en culinaire regio, met steden als Turijn en Alessandria, is bezaaid met karakteristieke wijnboerderijen. Met als uitvalsbasis een luxe accommodatie en een kookliefhebber die culinaire hoogstandjes op de tafel tovert, is deze reis op en top genieten. In de omgeving kunnen we van alles doen: cultuur snuiven, wandelen, fietsen of de smaak van Italië proeven. ’s Avonds schommelen we in de hangmat en genieten we van het uitzicht. Hier is Italië van alle markten thuis!

Photos
Piemonte Christelijke groepsreis Amarant
Piemonte Christelijke groepsreis Amarant
Piemonte Christelijke groepsreis Amarant
Piemonte Christelijke groepsreis Amarant
Piemonte Christelijke groepsreis Amarant
piemonte
piemonte
piemonte
piemonte
piemonte
piemonte
piemonte
piemonte
piemonte
BESCHRIJVING

Wijnboerderijen

Dit deel van Italië is rijk aan heuvels met wijngaarden en eeuwenoude kastelen. Door het landschap stroomt de Tanaro waarlangs de Italiaanse bevolking in de vele authentieke dorpjes hun thuis heeft gevonden. Het landschap is ideaal om doorheen te fietsen of te wandelen. Tijdens een autorit of (elektrische) fietstocht breng je een bezoek aan een van de vele wijnboerderijen. Voor prachtige wandelingen hoef je niet ver weg. Al vanuit het huis lopen kortere en langere routes de omgeving in. Als je vroeg vertrekt, sta je misschien wel oog in oog met een hert of een everzwijn. Een uurtje vanaf de accommodatie ligt de kunststad Turijn en de andere kant op vinden we de stranden van de Middellandse Zee; prachtige bestemmingen voor een mooi dagje uit.

Le lucciole
Je verkent de omgeving vanuit een luxe vrijstaande boerderij uit 1600 met prachtige tuin en verfrissend zwembad! Lig je in een van de hangmatten bij het huis, dan heb je vanaf de heuvel een prachtig uitzicht op de Franse, Italiaanse en Zwitserse Alpen. Binnen is het er smaakvol ingericht; details die iets van de geschiedenis van de boerderij laten zien, gemixt met moderne kunst en strak gestucte muren. Strijk je ’s avonds neer op het terras, dan word je op een windstille avond getrakteerd op de dans van ‘le lucciole’, vuurvliegjes die beginnen aan hun paringsrituelen. Een sprookjesachtig schouwspel!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in accommodatie*
  • overnachtingshotel heenreis
  • maaltijden
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • vervoer met minibusjes/auto’s (optioneel) €175,-
  • consumpties
  • optionele excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €269,-

REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Wat is een Deluxe reis?
Soms wil je er gewoon even helemaal tussenuit. Geen zorgen over boodschappen, lekker niet hoeven koken. Extra veel tijd om te genieten van een boek, de prachtige omgeving en leuke reisgenoten. In zo’n geval past een deluxe reis helemaal bij jou! Tijdens een deluxe reis is er ruimte voor relaxte middagen, maar natuurlijk ook voor inspannende activiteiten, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat we tijdens een deluxe reis worden vergezeld door een kookliefhebber, zodat we elke dag weer culinair kunnen genieten!

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden. Alle maaltijden die in de accommodatie bereid worden, zijn bij de prijs inbegrepen. Kies je ervoor om eens buiten de deur te lunchen of te dineren, dan zijn de kosten hiervan voor eigen rekening. Consumpties buiten de maaltijden om, zijn ook voor eigen rekening.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.