Japan

Japan in herfstkleuren

Rondreis

Ontdek de vele gezichten van Japan in schitterende herfstkleuren tijdens deze bijzondere rondreis door het ‘land van de rijzende zon’. Japan bestaat uit honderden eilanden met elk hun eigen karakter. Je vindt er dichtbevolkte wereldsteden en moderne architectuur, maar ook geisha’s in traditionele kimono’s, charmante theehuizen, tempels en kastelen. Twee derde van het land bestaat uit ruig berglandschap, dichte bossen en ongerepte natuur. En waar je ook bent, de zee is nooit ver weg. Tijdens deze reis overnachten we in diverse accommodaties (regelmatig ook meerdere nachten op een plek) en zullen we gebruik maken van verschillende lokale vervoersmiddelen.

Photos
Japan christelijke vakanties 22
Japan christelijke vakanties 20
Japan christelijke vakanties 15
Japan christelijke vakanties 14
Japan christelijke vakanties 13
Japan christelijke vakanties 7
Japan christelijke vakanties 6
Japan christelijke vakanties 4
BESCHRIJVING

Vulkanische eilanden

Tijdens deze actieve reis doorkruisen we het land per trein, beklimmen we bergen, fietsen we door schilderachtige straatjes, bezoeken we de miljoenenstad Tokyo en staan we versteld van de intrigerende cultuur van dit bijzondere volk. We starten onze reis in het zuiden en worden meteen overweldigd door schoonheid van Kyushu. Het vulkanische landschap van dit eiland heeft bergen met vruchtbare bossen, diepe kloven, watervallen en rivieren. Beroemd zijn de vele warmwaterbaden (onsen) waarin je helemaal tot rust komt. Het eiland Shikoku is ook bergachtig en nóg ongerepter. Een ideale plek om actieve bergwandelingen te maken of even bij te komen op één van de mooie zandstranden. De Shikoku-pelgrimsroute leidt langs maar liefst 88 bezienswaardige tempels en heiligdommen. Loop een stukje mee met de pelgrims en maak kennis met de eeuwenoude tradities van de lokale bevolking.

 

Van theehuizen tot wolkenkrabbers

Via de ruige noordkust van West-Honsu komen we in het dichter bevolkte deel van Japan. Kyoto was ooit de keizerlijke hoofdstad en staat bol van de kunst en de culturele schatten. De herfstpracht is hier werkelijk fenomenaal! Op de fiets verkennen we de stad en bezoeken we traditionele tempels en schitterende tuinen. De  exclusieve restaurants serveren heerlijke sushi en andere lokale specialiteiten. In de Japanse Alpen reizen we door traditionele dorpjes met theehuizen en samoerai-woningen. Hier ademen we nog even de rust en ruimte in, voordat we verder reizen naar de miljoenenstad Tokyo: een ultramoderne metropool. Verwonder je over de immense wolkenkrabbers, hypermoderne winkelcentra en extravagante kledingstijl van Japanse jongeren. Deze reis wordt een once in a lifetime ervaring. Zorg dat je erbij bent! 

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in verschillende accommodaties
  • bad- en bedlinnen
  • retourvlucht
  • vervoer volgens programma
  • professionele reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • excursies en entreegelden 
  • CO2-compensatie vluchten €90,- per persoon (optioneel)
  • reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-
REISLEIDING

RIkko

Ik ben Rikko: christen, Rotterdammer, 51 jaar, reiziger en getrouwd met Suzanne. Ik neem graag mensen mee naar nieuwe ontmoetingen en ervaringen. Met groot plezier ontwikkel en leid ik al vele jaren actieve reizen voor diverse organisaties, waaronder Amarant.

Eindelijk gaan we het contrastrijke Japan bezoeken en goed ook! Ik wacht je daar op om samen een uitdagende en zeer veelzijdige actieve rondreis te beleven.