Marokko

Jeepsafari Marokko

Rondreis

Een spectaculaire jeepsafari neemt je mee naar het hart van Marokko. Over hoge bergpassen en door diepe dalen, langs de hoogste watervallen van Noord-Afrika en door uitgestrekte woestijnen. Een jeep is bij uitstek geschikt om daar te komen waar de grote massa toeristen niet komt. Op onze reis vallen we dan ook van de ene verbazing in de andere. De ene dag rijden we door een vruchtbare vallei en de volgende dag verblijven we midden in de woestijn. Uiteraard bekijken we al dat moois niet alleen vanuit de jeep. Er is genoeg tijd voor allerlei uitstapjes.

Photos
Marokko jeepsafari3
Marokko jeepsafari2
009 7
Amarant Reizen Marokko 18
Amarant Reizen Marokko 11
Amarant Reizen Marokko 4
Amarant Reizen Marokko 3
Amarant Reizen Marokko 39
BESCHRIJVING

Muildieren en dromedarissen

Tijdens deze jeepreis rijd je dwars door het Hoge Atlas gebergte, het vulkanische Saghrogebergte en de woestijn. Onderweg kom je door geïsoleerde dorpjes waar de tijd schijnt te hebben stil gestaan. Landbouw gebeurt nog met de hand en vervoer nog met ezels en muildieren. De kans is groot dat je rondtrekkende nomaden ontmoet die deels nog in troglodieten overnachten. Uiteraard maak je ook kennis met de gastvrije Berberbevolking. Al eens op een dromedaris gezeten of geslapen in een oase? Daarnaast geniet je van het steeds wisselende landschap; indrukwekkende kloven en geïsoleerde valleien worden afgewisseld met hoge bergpassen. 

Overnachten in de woestijn

Zoals gezegd blijven we niet constant in de jeep zitten. Op verschillende locaties heb je de mogelijkheid om een wandeltocht in het gebied te maken. Bijvoorbeeld bij de indrukwekkende Achaboukloof. Op sommige plaatsen kun je de beide wanden aanraken en is de lucht nauwelijks te zien. De volgende dag, op het hoogste zandduin van Marokko, hebben we juist weer een magnifiek uitzicht. Als een nomade in de woestijn overnachten is één van de hoogtepunten van deze rondreis. Aan het eind van deze avontuurlijke reis ontdek je de bruisende stad Marrakech. De stad staat bekend om het Jemaa El Fna plein, de vrolijk gekleurde souks en de vele monumenten. Deze legendarische koningsstad moet je zeker een keer gezien hebben!

Het dagprogramma ziet er globaal als volgt uit:

Let op: dit dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1 dinsdag

Aankomst op vliegveld Marrakech en overnachting in een hotel 2* in de medina (=oude stad) overnachting op basis van BB.

Dag 2 woensdag

Je avontuur begint. Je vertrekt per Jeep via de watervallen van Ouzoud (de hoogste van Noord-Afrika). Vervolgens rijd je door naar de in het hart van de Hoge Atlasgelegen vallei Ait Bouguemez. Deze vallei wordt ook wel de “vallei van de gelukkigen
genoemd” omdat het een erg vruchtbaar gebied is in een verder desolaat landschap. De vallei ligt zeer geïsoleerd, de dorpen zijn allemaal in traditionele stijl en landbouw gebeurt noghandmatig. Vrouwen doen hun was in de rivier. Overnachting in een Berbergasthuis op basis van HB (half board).

Dag 3 donderdag

Vandaag kun je een schitterende wandeltocht maken in de vallei enkennismaken met de bevolking en de manier waarop hier nog landbouw wordt bedreven. Overnachting Berbergasthuis op basis van HB.

Dag 4 vrijdag

Vandaag rijd je nog dieper de bergen in. De tocht gaat over hoge bergpassen, over desolate hoogvlakten en door schitterende rivierkloven. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de indrukwekkende rotsformatie “la Cathédrale”. Vervolgens kom je door de schitterende kloof van de rivier Assif Melloul, wat witte rivier betekent. Overnachten doe je in een Berber gasthuis met schitterend uitzicht over de vallei. Overnachting op basis van HB.

Dag 5 zaterdag

Na de bestijging van een hoge bergpas –met schitterend uitzicht-, kom je op een bergplateau met nomaden. Hierna kom je aan in het dorp Imilchil. Je bezoekt o.a. de beroemde bergmeren Isli en Tislit (de bruid en de bruidegom). Met name het meer Tislit kleurt zomers schitterend blauw. De legende gaat dat de beide meren zijn ontstaan als gevolg van liefdesverdriet. Overnachting bij een Berbergezin op basis van HB.

Dag 6 zondag

Vrije dag met mogelijkheid tot het maken van een wandeling. Overnachting in hetzelfde gasthuis op basis van vol-pension.

Dag 7 maandag

Je rijdt vandaag door het gebied van de stam Ait Haddidou. De vrouwen in dit gebied dragen nog hun traditionele kledij. Onderweg zul je diverse schaapskuddes zien. Na het beklimmen van een van de hoogste bergpassen van Marokko (Tizi-n-Ouerz 2.892 mtr) daal je af naar de indrukwekkende Dadeskloof. Overnachten doe je in het traditionele dorpje Aguerzga gelegen aan de rivier de MGoun. De rode bergen contrasteren heel mooi met het groen van de oase. Overnachting op basis van HB.

Dag 8 dinsdag

Wandeltocht naar de indrukwekkende Mgoun kloof onder leiding van een lokale gids. Je loopt langs de Mgoun rivier naar de kloof Achabou. Deze kloof is erg indrukwekkend. Op bepaalde plekken kun je de beide wanden aanraken en is de lucht
nauwelijks te zien. Je keert terug naar het overnachtingsadres. Overnachting is op basis van vol-pension.

Dag 9 woensdag

Vandaag rijd je door een totaal ander landschap. Na eerst een woestijn plateau overgestoken te hebben, rijden we het vulkanische Saghro gebergte in. Vanaf de pas heb je een mooi uitzicht over de pre-sahara. Na de afdaling kom je langs de indrukwekkende rotsformaties van Bab-n-Ali. Vervolgens rijden we naar de Erg Chebbi, een van dezandwoestijnen van Marokko. Hier bevindt zich ook de hoogste zandduin (150 mtr) van het land. Aan het eind van de middag trek je met dromedarissen de woestijn in voor een bivak.

Dag 10 donderdag

Na een nacht onder de sterrenhemel, keren we op de dromedarissen weer terug naar ons hotel en na het ontbijt stappen we weer in de Jeeps. We rijden nu door de zgn Hamada (steenwoestijn) met af en toe een oasestadje of een acaciaboom. We eindigen de tocht in de enorme palmoase van de Draa vallei. Deze oase is de grootste van Marokko. Overnachten doe je in een authentieke kasbah* (Berber burcht).

Dag 11 vrijdag

Via de Schitterende Draa vallei met de duizenden palmen en traditionele dorpjes rijd je weer richting het noorden. Onderweg bezoeken we nog het beroemde dorpje Ait Benhaddou. De route gaat dit keer over de de schitterende pas Tizi-n-Tichka naar de
bruisende koningsstad Marrakech. Na aankomst mogelijkheid tot het bezoeken van de souks en het bruisende Jemaa Al Fna plein. (aan te bevelen gids: Engelstalige “Marrakech “. Lonely Planet ISBN 978-1-74179-316-1)
Overnachting op basis van BB in Marrakech.

Dag 12 zaterdag

Vertrek vanaf vliegveld van Marrakech.

REISDETAILS

 Bij de prijs inbegrepen:

 • overnachtingen in hotels en Berbergasthuizen en 1 x bivak in de woestijn 
 • bad- en bedlinnen
 • 2 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
 • 2 dagen volpension
 • overige overnachtingen o.b.v. halfpension
 • retourvlucht
 • transfer van/naar luchthaven Marrakech
 • vervoer met Jeeps incl. chauffeur 
 • 1x wandeltocht met gids
 • reisleiding

Niet inbegrepen:

 • overige maaltijden en consumpties
 • water, drankjes en fooien
 • overige excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vluchten €50,-  (optioneel)
 • reserveringskosten €28,-
 • SGR-garantie €5,-