Groot-Brittannië

Jersey Island Single

Natuur & Cultuur

Jersey is één van de mooiste en ruigste eilanden in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. Het aangename klimaat, de stille stranden, de boeiende geschiedenis en de gezellige havens maken het Kanaaleiland tot een bestemming die voor ieder type vakantieganger wel iets te bieden heeft. Prachtige bossen, velden vol bloemen en ruige rotskusten voor de wandelaars en natuurliefhebbers, woeste golven voor de surfers, en stille baaien met brede stranden voor de zonaanbidders en zwemmers. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de eeuwenoude forten, kastelen en musea, terwijl fijnproevers zich tegoed doen aan de lokale specialiteiten op één van de terrasjes.

Photos
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 13
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 12
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 11
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 10
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 9
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 8
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 7
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 6
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 5
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 4
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 3
Groot Brittannie Jersey christelijke vakanties 2
BESCHRIJVING

Voor ieder wat wils

Aan de oostkust van Jersey, op een steenworp afstand van het strand en de haven, ligt de camping waar we deze vakantie verblijven. Vanaf de camping zullen we diverse activiteiten ondernemen. Het eiland is klein genoeg om alle mooie plekjes makkelijk te kunnen bezoeken, en groot genoeg om je geen moment te hoeven vervelen. Wandel door het ruige noorden vol schitterende uitzichten, of volg het ‘railway path’ van Saint Aubin over de route van het oude treinspoor. Voor een middag vol avontuur stap je in de kayak of ga je abseilen van de steile rotsen aan de kust. Proef de mix van Engelse en Franse sferen in het gezellige stadscentrum van Saint Helier, struin over de lokale markt of duik in één van de vele musea van het eiland.

Brandpunt van strijd

Zo vredig als het eiland nu oogt, is het niet altijd geweest. Gelegen op de grens tussen Engeland en Frankrijk, was Jersey vaak het brandpunt van strijd. De roerige geschiedenis is terug te zien aan de vele forten die het eiland telt. Zoals het 800 jaar oude Gorey Castle, dat prachtig gelegen op een rots uitkijkt over de haven en de zee. Bij helder weer kun je Frankrijk zien liggen. Net zo indrukwekkend is Sint Elisabeth Castle, waar nog dagelijks een kanon afgevuurd wordt. Dit kasteel is alleen met eb te bereiken via een voetpad over de zeebodem. Na een dag vol activiteiten, is het heerlijk bijkomen op één van de vele stranden.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in eenpersoonstenten*
  • Vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Bootovertocht vaste land – Jersey
  • Overnachtingshotel heen- en terugreis
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Korting bij overnachting in een tweepersoonstent bedraagt €159,-

Er is nog plek voor 1 vrouw in een tweepersoonstent

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Singlereis

Ben jij single, houd je van avontuur en kijk je ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen? Maak dan kennis met onze singlereizen! Samen genieten we op een ongedwongen manier van een actieve vakantie. Tijdens de verschillende activiteiten leer je je gelijkgestemde reisgenoten beter kennen, jullie hebben immers al voor dezelfde bestemming gekozen. Het doel van een singlereis is niet om mensen aan elkaar te koppelen of een date te faciliteren, want wij zijn geen datingbureau. We hopen uiteraard dat er nieuwe, mooie vriendschappen zullen ontstaan, net zoals bij onze andere groepsreizen. Het enige verschil met onze reguliere reizen is dat er geen stellen deel mogen nemen aan een singlereis.

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we in twee dagen met minibusjes naar onze bestemming. We nemen de boot van St. Malo naar Jersey op de 2e reisdag. Deze vertrekt vroeg in de ochtend. Hierdoor hebben we bijna de hele dag al tijd om kennis te maken met het eiland. Op de terugweg vertrekt de boot terug naar het vaste land in de avond. Overdag kunnen we dus nog iets ondernemen op Jersey. Aangekomen op het vaste land overnachten we in een simpel overnachtingshotel.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de camping reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk en Jersey heb je een geldig paspoort nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Valuta

De munteenheid van het Verenigd Koninkrijk is de Britse pond.

1 euro is gelijk aan 0.85 Britse pond (december 2021).

Tijd

In het Verenigd Koninkrijk is er een uur tijdsverschil met Nederland.