Verenigd Koninkrijk

Jersey

Natuur & Actief

Jersey is één van de mooiste en ruigste eilanden in het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland. Het aangename klimaat, de stille stranden, de boeiende geschiedenis en de gezellige havens maken het Kanaaleiland tot een bestemming die voor ieder type vakantieganger wel iets te bieden heeft. Prachtige bossen, velden vol bloemen en ruige rotskusten voor de wandelaars en natuurliefhebbers, woeste golven voor de surfers, en stille baaien met brede stranden voor de zonaanbidders en zwemmers. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de eeuwenoude forten, kastelen en musea, terwijl fijnproevers zich tegoed doen aan de lokale specialiteiten op één van de terrasjes.

Photos
jersey
Jersey foto
Jersey foto
Jersey foto
Jersey foto
Jersey foto
lighthouse
Jersey foto
BESCHRIJVING

Aan de oostkust van Jersey, op een steenworp afstand van het strand en de haven, ligt de camping waar we deze vakantie verblijven. Vanaf de camping zullen we diverse activiteiten ondernemen. Het eiland is klein genoeg om alle mooie plekjes makkelijk te kunnen bezoeken, en groot genoeg om je geen moment te hoeven vervelen. Wandel door het ruige noorden vol schitterende uitzichten, of volg het ‘railway path’ van Saint Aubin over de route van het oude treinspoor. Voor een middag vol avontuur stap je in de kayak of ga je abseilen van de steile rotsen aan de kust. Proef de mix van Engelse en Franse sferen in het gezellige stadscentrum van Saint Helier, struin over de lokale markt of duik in één van de vele musea van het eiland.

Zo vredig als het eiland nu oogt, is het niet altijd geweest. Gelegen op de grens tussen Engeland en Frankrijk, was Jersey vaak het brandpunt van strijd. De roerige geschiedenis is terug te zien aan de vele forten die het eiland telt. Zoals het 800 jaar oude Gorey Castle, dat prachtig gelegen op een rots uitkijkt over de haven en de zee. Bij helder weer kun je Frankrijk zien liggen. Net zo indrukwekkend is Sint Elisabeth Castle, waar nog dagelijks een kanon afgevuurd wordt. Dit kasteel is alleen met eb te bereiken via een voetpad over de zeebodem. Na een dag vol activiteiten, is het heerlijk bijkomen op één van de vele stranden.

Maximum aantal deelnemers: 14
Gemiddelde leeftijd: 31

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in een tweepersoonstent
  • overnachting in een hotel op de heen- en terugreis
  • vervoer met minibusjes en bootovertocht
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • optionele excursies en entreegelden
  • reserveringskosten €30,-
  • SGR-garantie €5,-
  • 1 persoonstent €129,- (niet meer beschikbaar)