Polen

Kampeertrektocht Het Tatragebergte

Trektocht

Het zijn geen doorsnee vakantielanden, maar hier moet je zeker een keer in je leven zijn geweest. Polen en Slowakije hebben namelijk heel wat verborgen schatten: ongerepte natuur, grillige bergen met diepe ravijnen en oeroude bossen waar nog lynxen en beren wonen. Maar óók charmante steden, middeleeuwse kastelen en een boeiende geschiedenis. Je snuift er de zuivere berglucht op, geniet er van folklore en tradities en bewondert de sprookjesachtige steden.

Photos
Tatra Polen
Tatra Polen 5
Tatra Polen 4
Tatra Polen 2
Tatra Polen 3
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
Tatragebergte Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Onontdekt pareltje

Deze avontuurlijke kampeertrektocht brengt ons in het zuiden van Polen, waarbij we de stad Krakau kunnen bezoeken. Deze voormalige residentiestad van de vorsten van Polen heeft ondanks een roerige geschiedenis haar oude stadsgezicht weten te behouden. Gezellige winkeltjes, bars en cafés maken het geheel compleet. We brengen een bezoek aan de zoutmijn Wielickza met een lengte van 300 kilometer! Er kan ook een bezoek gebracht worden aan Auschwitz of een wandeling gemaakt worden door het Pools Reuzengebergte, een uitgestrekt gebied met kale, granieten toppen. Als eindpunt van onze trektocht bereiken we het Tatragebergte, dat op de grens met Slowakije ligt. Het Tatragebergte staat bekend als het ‘kleinste hooggebergte van Europa’ en is echt nog een onontdekt pareltje!

Krakau

We gaan voor avontuur! Dat betekent dat de globale route van de tocht vast staat, maar dat we tijdens de reis zelf op zoek gaan om te overnachten. Tijdens deze reis snuiven we de frisse berglucht op tijdens wandelingen in de natuur en maken we kennis met de cultuur van zowel Slowakije als Polen. Het grootste gedeelte van het gebergte ligt in Slowakije en dit is ook het minst toeristische gedeelte. Maar een bezoek aan Popradské pleso, een kristalhelder gletsjermeer, mag absoluut niet ontbreken. Dit sprookjesachtige meer ligt op een hoogte van 1494 meter en is één van de meest bezochte plekken in de Hoge Tatra. Hiervandaan zijn tal van populaire wandelingen te ondernemen. Ook de Bachledka Treetopwandeling is een aanrader. Deze wandeling kan gemaakt worden in het hart van de uitgestrekte bossen van het Pieniny National Park. Prachtige vergezichten trekken aan je voorbij. Ook zijn er tal van leuke, oude dorpjes aan te doen. Genoeg afwisseling tussen actieve wandelingen en cultuursnuifmomentjes.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Overnachtingen in 1-persoonstenten
 • Vervoer per minibusjes/auto’s
 • Bezoek zoutmijn Wielickza
 • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

 • Maaltijden en consumpties
 • Excursies en entreegelden
 • Boekingskosten €28,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s naar de locatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €100,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Verblijf

We overnachten op een camping of in het wild. Een echt avontuurlijke reis dus!

Highlights

Wat kun jij tijdens deze reis van je bucketlist afstrepen? Check het op één van onderstaande websites:

Taal

De officiële taal van Polen is Pools. De officiële taal in Slowakije is Slowaaks

Valuta

De munteenheid van Polen is de Poolse Złoty (PLN). 1 euro is gelijk aan ongeveer 4,48 Poolse Złoty

In Slowakije kan je gewoon met de Euro betalen.