Noorwegen

(Wild)Kampeertrektocht Noorwegen

Natuur & Actief

Indrukwekkende fjorden, ruige berggebieden en stille meren: de Noorse natuur is waanzinnig mooi. Grillige, grijze bergtoppen vormen het mysterieuze decor voor talloze sprookjes en volksverhalen. We trekken in minibusjes door het zuiden van Noorwegen. Overdag wandelen we door de bergen, bezoeken we het mooie Oslo of raften we door het wilde rivierwater. Natuurlijk kunnen we ook lekker ontspannen en even bijkomen van alle indrukken. Daalt de avond, dan zetten we ons tentenkamp op in het wild of op een camping. Dit wordt een adembenemend avontuur! 

Photos
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 21
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 14
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 13
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 12
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 8
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 29
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 2
Amarant Reizen Header Noorwegen rondreis 22
BESCHRIJVING

Gletsjerwater

Goddag! Dat is Noors voor: goedendag! Een makkelijk te onthouden woord om het ijs te breken bij de Noren. We trekken door het midden en zuiden van het land. Terwijl we richting de Noorse westkust rijden, passeren we besneeuwde bergvlakten, scherpe bergtoppen en uitgestrekte bossen. Bijzonder zijn de fjorden die tientallen kilometers diep het land insteken. We trekken verder over de Hardangervidda, een onherbergzame hoogvlakte. In dit grootste beschermde natuurgebied van Scandinavië kun je goed raften of white water jumpen. Neem een duik in een van de ijskoude meren, spot elanden en vossen in het wild en les je dorst onderweg bij een stromend beekje gletsjerwater. 

In het wild

We gaan voor avontuur! Dat betekent dat de globale route van de tocht vast staat, maar dat we tijdens de reis zelf op zoek gaan naar campings of een geschikte plek om in het wild te kamperen. Ontberingen door koude nachten en ’s avonds in het donker je tent opzetten, horen bij de ultieme Scandinavië-ervaring. Maar ook: wakker worden in een waanzinnig mooi landschap. Onze reis brengt ons in Nationaal Park Folgefonna, waar één van de grootste gletsjers van Noorwegen ligt. Het ruige Noorse landschap brengt ons vervolgens in de Jotunheimen, dat met honderden pieken van boven de 2.000 meter behoort tot het hoogste berggebied van Scandinavië. De laatste dagen brengen we door in de omgeving van Oslo.

REISDETAILS

Bij de prijs inbegrepen:

  • overnachting in tweepersoonstenten
  • bootovertocht op de heen- en terugreis
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes 
  • reisleiding

Niet inbegrepen:

  • maaltijden en consumpties 
  • excursies en entreegelden 
  • reserveringskosten €28,-
  • SGR-garantie €5,-