Kroatië

Kampeertrektocht Slovenië en Kroatië

Natuur & Actief

Deze roadtrip brengt je naar het zonovergoten Kroatië en het minder bekende, maar spectaculaire Slovenië. In twee weken hoppen we van camping naar camping en staan gezelligheid en gave activiteiten centraal. Op elke camping blijven we een aantal dagen, zodat we de omgeving goed leren kennen. Tijd genoeg dus om een mooie hike te maken, een duik in zee te nemen en door sfeervolle steden te kuieren!

Photos
Amarant Reizen trekken door Kroatie 11
Amarant Reizen trekken door Kroatie 17
Amarant Reizen trekken door Kroatie 14
Amarant Reizen trekken door Kroatie 7
BESCHRIJVING

Adriatische zee

Het grote voordeel van het bezoeken van twee landen in één reis is dat je bijna dagelijks hoogtepunten meemaakt. Slovenië bezit prachtige bergkloven, kletterende watervallen en vele grotten en grenst net als Kroatië aan de Adriatische Zee. Het land nodigt je uit om niet alleen doorheen te rijden, maar ook de wandel- of sportschoenen aan te doen voor sprookjesachtige wandelingen of een avontuurlijke canyoningtocht. Kroatië is rijk aan klederdrachten, volksmuziek en de daarbij behorende dansen. Hebben we geluk, dan pikken we een uitvoering mee. Ook bezit dit uitgestrekte land leuke steden om te bezoeken zoals het prachtige Pula met het meest beroemde amfitheater van Kroatië en andere Romeinse monumenten. De rijke cultuur, schitterende natuur en natuurlijk het lekkere weer maken beide landen tot een heerlijke vakantiebestemming!

Avontuurlijk en flexibel

Beide landen zijn te groot om in één reis te verkennen, dus we trekken in minibusjes van camping naar camping door een deel van het land. We bezoeken zowel het kustgebied als de binnenlanden met bergachtig gebied. De reis is een combinatie van cultuur, natuur, strand, sportieve activiteiten en gezellige terrasjes. De perfecte ingrediënten voor  een afwisselende roadtrip waarbij we natuurlijk niet de hele dag in de busjes zitten. De zon lokt ons naar buiten. De route ligt niet vast, want tijdens de reis zullen we samen kijken naar de mooiste routes en leukste campings, zodat we het echte gevoel van vrijheid hebben. Een avontuurlijke en flexibele instelling is dus belangrijk!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in tenten
  • Vervoer per minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

Op vrijdagavond 24 juni om 19:30 is er een ‘pre-unie’ gepland: een digitale ontmoeting waarin reisleiders Robbert en Iris alvast kennismaken en de vakantie-invulling willen bespreken.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer €15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes in twee dagen naar Slovenië.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €150,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd naar Slovenië en Kroatië? Bekijk alvast één van onderstaande websites: