Polen

Kampeertrektocht Tatragebergte

Rondreis

Het is geen doorsnee vakantieland, maar hier moet je zeker een keer in je leven zijn geweest. Polen heeft namelijk heel wat verborgen schatten: Ongerepte natuur, grillige bergen met diepe ravijnen en oeroude bossen waar nog lynxen en beren wonen. Maar óók charmante steden, middeleeuwse kastelen en een boeiende geschiedenis. In Polen snuif je de zuivere berglucht op, geniet je van folklore en tradities en bewonder je sprookjesachtige steden.

Photos

BESCHRIJVING

Onontdekt pareltje

Deze avontuurlijke kampeertrektocht brengt ons in het zuiden van Polen, waarbij we de stad Krakau kunnen bezoeken. Deze voormalige residentiestad van de vorsten van Polen heeft ondanks een roerige geschiedenis haar oude stadsgezicht weten te behouden. Gezellige winkeltjes, bars en cafés maken het geheel compleet. Er kan ook een bezoek gebracht worden aan Auschwitz of een wandeling gemaakt worden door het Pools Reuzengebergte, een uitgestrekt gebied met kale, granieten toppen. Als eindpunt van onze trektocht bereiken we het Tatragebergte, wat op de grens met Slowakije ligt. Het Tatra gebergte staat bekend als het ‘kleinste hooggebergte van Europa’ en is echt nog een onontdekt pareltje!

Krakau

Tijdens deze reis snuiven we de frisse berglucht op tijdens wandelingen in de natuur en maken we kennis met de cultuur van Polen. Een groot deel van Polen is bedekt met naald- en loofbossen waar nog veel wilde dieren voorkomen. De 23 nationale parken en drie gebergtes herbergen een grote diversiteit aan flora en fauna. Niet alleen óp maar ook ín de bergen is van alles te zien. We bezoeken oude mijngangen waar jarenlang grondstoffen werden gedolven zoals steenkolen, zilver en zout. In Krakau laten we ons imponeren door statige gevels, gezellige pleinen, maar ook monumenten die ons herinneren aan de bloedige tweede wereldoorlog. Die duistere kant van de geschiedenis wordt nog meer zichtbaar in Auschwitz. Een bezoek aan dit kamp laat een diepe indruk achter. Kortom, natuur en cultuur wisselen elkaar af. We trekken er regelmatig op uit om stevige wandelingen te maken, maar kanoën, mountainbiken of raften behoren ook tot de mogelijkheden.

Wanneer de maatregelen het mogelijk maken kunnen we de reis uitbreiden met een bezoek aan Tsjechië en Slowakije

REISDETAILS

Minibusjes – kamperen

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in 1-pers. tenten
  • vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Leuk dat je met ons mee op reis gaat! Voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de camping en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,-  €15,- per dag kwijt bent.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

REISKAART

REISLEIDING

De reisleiding stelt zich aan je voor: 

Hoi vakantiegangers! Tof dat je meegaat richting het Tatragebergte. Ik ben Robbert (26) en zal dit jaar samen met Iris met jullie meegaan op reis in hartje Europa. Al heel wat jaartjes ga ik mee met reizen van Amarant en elk jaar is weer een hoogtepunt. Het is zo leuk om met een kleine groep op weg te zijn, jezelf uit te dagen met activiteiten in de natuur maar ook in gesprekken met elkaar en in de ontmoeting met God. In het dagelijks leven werk ik als leidinggevende op een programmeerafdeling in een klein IT-bedrijf. Daarnaast breng ik graag tijd door als muzikant in de kerk, zeilend op het water en met een heerlijke drankje in de Delftse binnenstad.

Dit jaar zal een vakantie er wellicht wat anders uitzien of moeten plannen toch gewijzigd worden, maar ik heb enorm veel zin om mooie, rustige plekken op te zoeken in de natuur. En die zijn er altijd wel te vinden! Ga jij mee op dit avontuur? Dan ontmoet ik je graag op 22 juli!

Met gezellige Amarantgroet, Robbert.

Hoi hoi!

Ik ben Iris (ook 26) en ben de tweede reisleidster op deze reis. Als enorme reisgek woon en werk ik sinds vorig jaar in Zuid-Oost Azië bij een ngo. Door algemeen bekende omstandigheden ben ik nu weer terug in Nederland en heb ik dus tijd om deze reis mee te maken. Een combinatie van gezelligheid en goede gesprekken, relaxen in de natuur en actie, en in dat alles God zoeken, kan deze reis tot een topreis maken voor mij 😊 Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en samen dit avontuurtje aan te gaan. Met wat flexibiliteit gaat het zeker lukken om mooie plekjes te ontdekken, ook met de maatregelen. Tot snel!