Luxemburg

Kamperen in Luxemburg Variant

Natuur & Actief

Ingeklemd tussen België, Duitsland en Frankrijk vind je het op één na kleinste land van Europa, het Groothertogdam Luxemburg. Dit kleine landje is rijk aan kastelen en natuur. De grootste stad is Luxemburg, waar we heerlijk een dagje kunnen rondwandelen, winkelen, neerstrijken in één van de parken of de moderne architectuur en eeuwenoude verdedigingswerken kunnen bezichtigen. We zetten onze tenten op in een bosrijke omgeving aan de rand van het Mullerthal. Wandelend langs spectaculaire rotsformaties, watervallen, riviertjes en kastelen, kom je erachter dat je niet ver hoeft te reizen voor een actief weekje kamperen!

Photos
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Luxemburg Christelijke groepsreis Amarant Reizen
BESCHRIJVING

Mullerthal Trail

Luxemburg staat bij de meeste Nederlanders bekend als een echt wandelland. De Mullerthal Trail is de bekendste wandelroute en loopt langs spectaculaire rotsformaties. Deze omgeving wordt ook wel het Klein Zwitserland van Luxemburg genoemd. Stap je liever op de fiets of mountainbike? Er zijn voldoende (bewegwijzerde) mogelijkheden en redelijk vlakke fietsroutes. Ook de cultuurliefhebber kan zijn hart hier ophalen. Je struikelt namelijk bijna over de vele kastelen. Aan deze kastelen kun je zien dat Luxemburg vroeger al erg rijk was. Bijvoorbeeld het kasteel van Vianden. Vanaf de berg waarop het kasteel ligt, heb je een prachtig uitzicht over de wijde omgeving.

Frisse duik

Op zo’n 350 kilometer rijden vanaf Utrecht ligt onze stek voor deze week. We verblijven op een camping in het dorp Reisdorf in een bosrijke omgeving aan de voet van groene heuvels die het dal omringen. De camping is gelegen aan de rivier de Sûre en een beekje. Ideaal voor een frisse duik in de zomermaanden of om al peddelend in een kano alles eens vanuit een ander perspectief te bekijken. In de omgeving liggen leuke dorpen zoals Beaufort met zijn 700 jaar oude middeleeuwse kasteelruïne. Een schat aan natuur en cultuur wacht om ontdekt te worden door jou!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in eenpersoonstenten*
  • Vervoer met minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Korting bij overnachting in een tweepersoonstent €99,-

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 15,- per dag kwijt bent.

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes naar Luxemburg.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites: