Oostenrijk

Keizerlijk Oostenrijk

Natuur & Cultuur

Historische pracht, indrukwekkende architectuur en de hoofdstad van Oostenrijk; Wenen! Ontdek jij deze stad op de fiets, te voet of met het ov? Wenen heeft voor ieder wat wils en is daarom ideaal om op eigen houtje of met een paar medereizigers te doorkruisen. Je vindt er barokke kastelen, de mooiste parken en een ruim aanbod aan fietspaden. Al slenterend over de kleurrijke Weense markten, smul je elke dag weer van een andere lokale lekkernij. We verblijven buiten de stad zodat we ook de verdere omgeving kunnen verkennen.

Photos
wenen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
Keizerlijk Oostenrijk Christelijke groepsreis Amarant Reizen
wenen Christelijke groepsreis Amarant Reizen
oostenrijk wenen
Oostenrijk Wenen
Oostenrijk Wenen
Oostenrijk Wenen
BESCHRIJVING

Historische pracht

De charmante stad aan de blauwe Donau biedt een mix van keizerlijke schoonheid, muziek van wereldberoemde componisten, fascinerende parken en een ruime keus aan musea. Zo kun je ’s ochtends kiezen voor een bezoek aan de Weense Staatsopera en de St Stephan Kathedraal, waarna je ‘s middags op het terras belandt van het Sacher Hotel voor een echte Sacher-torte. In Schlosspark Schönbrunn, waar het slot van Keizerin Sissi te vinden is, is het heerlijk bijkomen van de reuring van de stad. Het Stadtpark ligt aan de boulevard de Ringstrasse waar het kenmerkende barokke uiterlijk van Wenen goed zichtbaar is. Vergeet niet om met wat reisgenoten een echte Wiener Schnitzel te proberen!

Gross-Enzerdorf

Op ongeveer 20 kilometer verwijderd van de hoofdstad is ons hotel te vinden voor deze week. We verblijven in het plaatsje Gross-Enzerdorf, op een uurtje van de Slowaakse grens. Een dagtrip naar Bratislava behoort dus tot de mogelijkheden. Het sfeervolle hotel heeft ruime kamers waar je je kunt terugtrekken als je even zin hebt in wat tijd voor jezelf. Daarnaast is er een fijne tuin waar je kunt ontspannen. Plan vanuit het hotel een uitstapje naar een van de omliggende kastelen of breng een bezoekje aan het unieke rivier- en weidelandschap van het nabijgelegen Nationaal Park Donau-Auen. Ook kun je tijdens een boottocht de Donau verkennen of je in het Orth Museum verdiepen in het leven op en rond de Donau. Na een week in Wenen en omgeving wil je nog lang niet weg!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in 2-persoonskamers* incl. ontbijt
  • Reisleiding

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer met minibusje €200,- (incl. CO2-compensatie busje en overnachtingshotel heenreis o.b.v. 2-persoonskamer)
  • toeslag 1-persoonskamer overnachtingshotel heenreis €35,-
  • Overige maaltijden en consumpties
  • Optionele excursies en entreegelden
  • Reserveringskosten €23,-
  • SGR garantie €5,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €109,-

Let op: Als je met eigen vervoer reist, begint de reis een dag later op locatie.

REISKAART

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hotelreizen

Wil jij met een groep op reis maar wel met de vrijheid van een individuele reis? Maak dan kennis met onze hotelreizen! Tijdens een hotelreis ervaar je het beste van beide werelden: genieten van je vrijheid én plezier hebben met medereizigers. We verblijven in hotels waarbij het ontbijt is inbegrepen. In de omgeving is van alles te doen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Er zal tijdens de reis een reisleider aanwezig zijn die voor een dag- en avondsluiting zorgt en elke dag een activiteit voorstelt, het is aan jou of je hieraan deel wilt nemen. Zo heb je ook de vrijheid om alleen of met een deel van de groep bijvoorbeeld een auto, fiets of scooter te huren om op pad te gaan. Wil je meer informatie over wat er in de omgeving te doen en beleven is, dan kun je bij de reisleider terecht voor de mogelijkheden.

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatiemail met hierin een deelnemerslijst, een uitgebreide bagagelijst, een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over de reis. Kortom, alle benodigde informatie voorafgaand aan de reis.

Vervoer

Als je met de groep meereist, begint de reis ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we in twee dagen met minibusjes naar onze bestemming. Onderweg overnachten we in een overnachtingshotel. De terugreis wordt in één keer gereden.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reist, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je van tevoren checkt op de website van de ANWB of bijv. een vignet verplicht is.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Coronamaatregelen

Wat betreft de reisbeperkingen van jouw bestemming verwijzen we je door naar de website van Nederland wereldwijd. We adviseren je om deze door te nemen voordat je boekt. Uiteraard liggen deze maatregelen niet vast en kunnen zaken nog wijzigen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het naleven van de reisbeperkingen.