Nederland

Kerstreis Ruurlo Deluxe

Natuur & Cultuur

Met Kerst vieren we dat Jezus Christus naar de aarde is gekomen. Hoe mooi is het om dit te doen met christenen vanuit alle windhoeken? We gaan er samen een week tussenuit waarbij we verblijven in een gezellige hoeve in de Achterhoek. De schitterende omgeving van Ruurlo met haar beken, essen, bossen met verscholen boerderijen en talloze fiets- en wandelmogelijkheden is prachtig in de winter. De gezellige, rustige sfeer in de hoeve is dé plek om met elkaar het Kerstfeest te mogen vieren. Misschien wel met uitzicht op een witte, met sneeuw bedekte tuin?

Photos
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 16
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 15
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 14
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 13
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 12
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 11
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 10
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 9
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 8
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 7
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 6
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 5
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 4
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 3
Nederland kerstreis Ruurlo christelijke vakanties 2
BESCHRIJVING

Kasteeltuinen

Na een heerlijk ontbijt, klaargemaakt door een kookliefhebber, trekken we de wandelschoenen aan om de bosrijke omgeving te verkennen. We ademen de heerlijke frisse winterlucht in. Het Graafschapspad in de buurt loopt door landschappen waarbij het uitzicht steeds weer anders is. Dit streekpad van 124 kilometer lang, loopt over landgoederen, langs stadswallen en voorbij de watermolens van Borculo. Onderweg passeren we Kasteel Huize Ruurlo, waar we een wandeling in de kasteeltuinen kunnen maken. De liefhebber van kunst neemt ook een kijkje binnen, waar werken van Carel Willink hangen. Cultuurliefhebbers vinden overigens genoeg vermaak in de omgeving, musea zijn er genoeg. ’s Avonds schuiven we voldaan weer aan de lange tafel voor een heerlijk bereid diner.

Houtvuur

In het prachtige bosrijke Ruurlo, in het midden van de Gelderse achterhoek, staat de gezellige oude boerderij waar wij deze week zullen verblijven. Deze accommodatie past perfect bij het winterse weer. De sfeervolle houten dakbalken, de warmte van het knapperend houtvuur in de openhaard, de grote ramen met uitzicht op de vogelrijke tuin; het is hier knus. Precies dat sfeertje dat bij ‘het feest van het Licht’ past. Als interkerkelijke organisatie komen onze deelnemers uit allerlei verschillende kerkstromingen. Vaak horen we terug dat de deelnemers de diverse achtergronden als verrijkend ervaren in geloofsgesprekken. Dit wordt een Kerstfeest met verdieping!

REISDETAILS

Accommodatie

Bij de prijs inbegrepen

  • overnachting in groepsaccommodatie*
  • maaltijden
  • handdoeken
  • reisleiding

Niet inbegrepen

  • vervoer naar/van Ruurlo
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €23,-

*Toeslag 1-pers. kamer €  80 ,- p.p.
Let op! 1-pers. kamer op aanvraag

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereid bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

VERBLIJF

Een kijkje in de accommodatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst. Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Maaltijden
Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Tijdens deze reis gaat een kookliefhebber mee om heerlijke maaltijden te bereiden.

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

REISLEIDING

REISKAART