Nederland

Kleurrijke Bollenstreek

Natuur & Actief

Tussen Pasen en Hemelvaart kun jij er even heerlijk op uit in het verrassende landschap van Noord-Holland. We vermijden de drukte rond de feestdagen, zodat je in alle rust kunt genieten van dit prachtige stukje Nederland. We toeren in een vrolijk voorjaarszonnetje door de dorpjes met kleurrijke houten huizen en langs de sloten en vaarten van de regio Waterland. Hollandser krijg je het nergens. Al fietsend verbaas je je over de ongekende rust en ruimte die hier zo dichtbij het drukke Amsterdam, nog te vinden is.

Photos
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
Bollenstreek Nederland Christelijke groepsreis Amarant
BESCHRIJVING

Bollenvelden

Noord-Holland, met zijn pittoreske dorpen en dijken die zich kronkelend een weg banen door het polderlandschap, is de ideale plek voor de actieve vakantieganger. Hier vind je oneindige wolkenluchten, uitgestrekte groene weides, eilandjes met grazende koeien en veel, heel veel water. De vele weide- en watervogels zullen je versteld doen staan. In het voorjaar wordt er nog een spectaculair openluchtevenement aan toegevoegd: de bloeiende bollenvelden. Hier in Noord-Holland wemelt het van de wandel- en fietsroutes die het ontdekken waard zijn.

Terras aan het water

De geheel in stijl verbouwde stolpboerderij waar we verblijven biedt zowel binnen als buiten volop ruimte. Naast een ruime woonkeuken is er een recreatieruimte die een uitkomst is bij slecht weer, maar als het even kan zoeken we natuurlijk de zon op en zitten we met een kopje koffie op ons terras aan het water. Ook kunnen we de kano en waterfiets pakken die bij ons terras liggen aangemeerd. Maar meestal pakken we de gewone fiets. Bekende plaatsjes als Edam en Monnickendam met hun houten huizen liggen op fietsafstand en als je even doortrapt, ben je zo bij natuurgebied Het Twiske. Dat bestaat voor één derde uit water en je loopt er grote kans Schotse Hooglanders tegen te komen. `s Avonds bij de vuurkorf genieten we na van een heerlijk actieve vakantiedag en zingen we: Ik hou van Holland!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Overnachting in 1-persoonskamers
  • Reisleiding
  • Bed- en badlinnen
  • 4 dagen fietshuur

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • Vervoer naar/ van accommodatie
  • Excursies en entreegelden
  • Boekingskosten €23,-
REISKAART
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 6 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

Iedereen dient op eigen gelegenheid naar de accommodatie te reizen.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €50,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
In Nederland is het verplicht om je te kunnen legitimeren met een geldige ID-kaart, paspoort of rijbewijs.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat, kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.