Kroatië

Kroatië kampeertrekking

Trektocht

Deze roadtrip brengt je naar één van de mooiste landen van Europa. Het zonovergoten Kroatië, een perfecte bestemming om nog van de najaarszon te genieten! Gezelligheid staat centraal, als we van camping naar camping hoppen. Op elke camping blijven we een aantal dagen zodat we de omgeving goed leren kennen. Tijd genoeg dus om een duik in zee te nemen en door sfeervolle steden te kuieren. Goede gesprekken komen vanzelf op gang als we door het mooie binnenland wandelen of stille tijd houden met elkaar. Een reis om nooit meer te vergeten!

Photos
Kroatie roadtrip christelijke vakanties 24
Kroatie roadtrip christelijke vakanties 23
Kroatie roadtrip christelijke vakanties 14
Kroatie roadtrip christelijke vakanties 13
Kroatie roadtrip christelijke vakanties 11
Amarant Reizen trekken door Kroatie 17
Amarant Reizen trekken door Kroatie 3
Amarant Reizen trekken door Kroatie 5
Amarant Reizen trekken door Kroatie 15
Amarant Reizen trekken door Kroatie 14
Amarant Reizen trekken door Kroatie 12
Amarant Reizen trekken door Kroatie 11
Amarant Reizen trekken door Kroatie 7
Amarant Reizen trekken door Kroatie 8
BESCHRIJVING

Talloze eilandjes

Kroatië is te groot om in één reis te verkennen, dus we trekken in minibusjes van camping naar camping door een deel van het land. In dit land met talloze eilandjes vind je prachtige stranden met zeewater van het mooiste blauw. De eilanden Krk en Brač langs de kust zijn zeker het bezoeken waard. Ook op het vasteland is genoeg te doen: zoef van een zipline op een hoogte van wel 150 meter naar beneden, ontdek op de mountainbike de prachtige natuur of bezoek de mysterieuze grotten van Nationaal Park Paklenica. Als de warmte het toelaat, dan trekken we onze wandelschoenen aan en maken een adembenemende hike door het bergachtige gebied.

Avontuurlijk en flexibel

Het land is rijk aan klederdrachten, volksmuziek en de daarbij behorende dansen. Hebben we geluk, dan pikken we een uitvoering mee. De rijke cultuur, schitterende natuur en natuurlijk het lekkere weer maken dit land tot een heerlijke vakantiebestemming! De reis bevat de volgende ingrediënten: cultuur, natuur, strand, zwemmen, sportieve activiteiten en gezellige terrasjes. Het wordt een afwisselende roadtrip waarbij we natuurlijk niet de hele dag in de busjes zitten. De zon lokt ons naar buiten. Tijdens de reis zullen we samen kijken naar de beste route en campings, zodat we daarin enige vrijheid hebben. Een avontuurlijke en flexibele instelling is dus belangrijk!

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1-pers. tenten
  • minibusjes
  • CO2-compensatie minibusjes
  • reisleiding

NIET BIJ DE PRIS INBEGREPEN:

  • maaltijden en consumpties
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten €28,-
PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?

Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je van ons een mail met alle belangrijk informatie over de door jouw geboekte reis. In deze mail staan o.a. de adresgegevens van de accommodatie of camping, verzameltijden en een inpaklijst. Verder stelt de reisleider zich voor d.m.v. een reisleidersbrief en ontvang je de deelnemerslijst.

Maaltijden

Samen eten vinden wij een belangrijk onderdeel van onze groepsreizen. Je kunt met elkaar maaltijden bereiden of je kunt er met de groep voor kiezen om lekker uit eten te gaan. Mogelijk doet de reisleiding een voorstel voor een maaltijdpot. Iedereen legt dan een vast bedrag in waarmee de algemene boodschappen gedaan kunnen worden. Houd er rekening mee dat als je elke dag samen kookt, je ongeveer € 10,- per dag kwijt bent.

Vervoer

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land. Vanaf daar reizen we met minibusjes en/of auto’s in twee dagen naar Kroatië.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Excursies

De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage

Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten

Voor reizen binnen Europa heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig.

Medicijnen?

Als je medicijnen gebruikt, adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs, bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen

Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt afgesloten en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

BESTEMMING

Meer weten?

Benieuwd naar Kroatië? Bekijk alvast één van onderstaande websites:

Verblijf

We verblijven op meerdere campings. Welke campings het zullen zijn, is afhankelijk van de reisroute.

Taal

De officiële taal van Kroatië is Kroatisch.

Valuta

De munteenheid van Kroatië is de Kroatische Kuna (HRK). 1 euro is gelijk aan ongeveer 7,57 Kroatische Kuna

Tijd

In Kroatië is er geen tijdsverschil met Nederland