Duitsland

Langlaufen en winterwandelen in Thüringen

Natuur & Actief

Welkom in het winterse Thüringen! Het prachtige Thüringer Wald met zijn dichte bossen is dé omgeving voor een sportieve winterreis. Hier worden we uitgedaagd om onze sneeuwschoenen aan te binden en naar onze langlaufstokken te grijpen. Tijdens deze reis zoeken we dagelijks nieuwe gebieden met een dikke verse laag sneeuw op. We laten ons niet door kou weerhouden en trotseren met krachtige passen de gure wind. Het witte landschap om ons heen en de frisse winterlucht geven ons hernieuwde energie. Eén met de natuur bewegen we ons hele lijf om ’s avonds bij te komen in ons comfortabele hotel.

Photos
Winter Thuringen e1541408243786
Sneeuwschoenreis 2
Sneeuwschoen wandelreis 9 van 9
Sneeuwschoen wandelreis 3 van 9
Sneeuwschoen wandelreis 4 van 9
Sneeuwschoen wandelreis 5 van 9
Sneeuwschoen wandelreis 6 van 9
Sneeuwschoen wandelreis 7 van 9
Sneeuwschoen wandelreis 2 van 9
BESCHRIJVING

Langlaufen en sneeuwschoenwandelen
Het Thüringer Wald wordt ook wel het groene hart van Duitsland genoemd, maar tijdens onze reis genieten wij van het landschap in een wit jasje, bedekt met een mooie laag sneeuw. We trekken eropuit met de ene keer latten en de andere keer sneeuwschoenen onder onze voeten. Tijdens de langlauflessen leren we de techniek van het beheersen van de ski’s. Na de nodige kennis opgedaan te hebben, trekken we de natuur in. Het glijden door de sneeuw wisselen we af met wandelen: dankzij onze sneeuwschoenen bereiken we plekken waar we anders niet zouden kunnen komen, omdat je zonder deze sneeuwschoenen in de diepe sneeuw wegzakt.

Grenzmuseum                               
We verblijven in een hotel in de plaats Illmenau. De omgeving heeft ons naast sportieve activiteiten ook genoeg variatie te bieden. Wat dacht je van winterrodelen, snowtuben of een paardensleetocht over de heuvels van het Thüringer Wald? Ook biedt de omgeving cultureel gezien genoeg om ons hart aan op te halen. Maak in Eisenach kennis met Bach en Luther. Of bekijk de overblijfselen van het voormalige IJzeren Gordijn in het ‘Grenzmuseum’ – het museum aan de voormalige grens tussen de BRD en de DDR.

REISDETAILS

BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • overnachting in 1- en 2-pers. kamers* (incl. ontbijt)
  • professionele reisleiding
  • langlaufinstructies

NIET BIJ DE PRIJS INBEGREPEN:

  • lunch, avondeten en consumpties
  • vervoer met minibusjes/auto’s € 100,-
  • huur langlaufmateriaal en sneeuwschoenen
  • excursies en entreegelden
  • boekingskosten € 23,-

*Toeslag 1-persoonskamer bedraagt €174,-

TRANSPORT EN VERBLIJF

VERVOER

De reis begint ‘s ochtends. We verzamelen op een plek midden in het land (als je met de groep meereist). Vanaf daar reizen we met minibusjes/auto’s naar de accommodatie.

Mocht je als deelnemer bereid zijn om tijdens de reis (bij toerbeurt) te rijden, meld ons dit dan bij boeking. Als er chauffeurs nodig zijn, ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor een verplichte chauffeurstraining door een erkende instructeur. Als je het chauffeurscertificaat al eerder gehaald hebt, kun je direct ingezet worden als chauffeur.

Als je met eigen vervoer naar de accommodatie reis, zorg er in dat geval voor dat je WA-verzekerd bent en je je groene kaart meeneemt. Check of een tolvignet verplicht is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

MAALTIJDEN

Bij verblijf in het hotel is het ontbijt inbegrepen. Lunch, avondeten en consumpties zijn voor eigen rekening.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een informatieboekje met meer informatie over de reis en een uitgebreide bagagelijst.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Een annuleringsverzekering afsluiten is na vijf dagen na boeking niet meer mogelijk Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.
Voor een bezoek aan Oostenrijk heb je geen vaccinaties nodig.

Reisdocumenten
Voor Duitsland heb je een geldig paspoort of nationale identiteitskaart nodig. Er is geen visumplicht. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, raden we je aan navraag te doen bij je ambassade of consulaat.
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook je groene kaart mee. Deze is nodig als je bij een aanrijding betrokken raakt.
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.