Marokko

Marokko Jeepsafari

Rondreis

Een spectaculaire jeepsafari neemt je mee naar het hart van Marokko. Dwars door het Hoge Atlasgebergte, langs de hoogste watervallen van Noord-Afrika en door de uitgestrekte woestijn. Deze reis is enorm afwisselend! Niet alleen slaan we steil achterover van de spectaculaire vergezichten en schitterende valleien. We ontmoeten ook de gastvrije Berberbevolking, we snuiven aan de traditionele, lokale cultuur en we maken zelf mee hoe is het om als nomaden te verblijven in de woestijn. Leer Marokko op een unieke manier kennen!

Photos

BESCHRIJVING

Indrukwekkend afwisselend

Op onze reis vallen we van de ene verbazing in de andere verbazing. De ene dag rijden we door een vruchtbare vallei en de andere dag verblijven we midden in de woestijn. We bezoeken de meest prachtige rotsformaties, schitterende bergmeren en indrukwekkende kloven. De tocht brengt ons over hoge bergpassen en door diepe dalen. Uiteraard bekijken we al dat moois niet alleen vanuit de jeep. Er is genoeg tijd voor allerlei uitstapjes en halverwege de reis maken we ook een tweedaagse wandeltocht dwars door een diepe kloof die zo diep is dat je op bepaalde plekken de lucht nauwelijks meer kan zien.

Gastvrije Berberfamilies

Naast de spectaculaire natuur krijgen we ook genoeg mee van de cultuur. We beginnen en eindigen in het kleurrijke Marrakesh. Deze bruisende koningsstad moet je zeker een keer gezien hebben! Maar dit bijzondere avontuur brengt je vooral op plekken waar het massatoerisme nog ver te zoeken is. We verblijven onderweg bij gastvrije Berberfamilies, in traditionele hotels, nomadententen en een Kasbah (Berberburcht). Ook overnachten we een keer als echte nomaden in de zandduinen van Taghbalte. We leren van alles over de lokale gebruiken en legendes. Bereid je voor op een authentieke Marokko-ervaring!

REISDETAILS

Vliegreis – jeeps – hotels/berbergasthuizen/bivak

Bij de prijs inbegrepen

 • overnachtingen in hotels, Berbergasthuizen en bivak in de woestijn
 • retourvlucht
 • vervoer met Jeeps incl. chauffeur (dag 2 t/m dag 13)
 • transfer van/naar luchthaven Marrakesh
 • volpension tijdens wandeltocht (dag 8) en de zondagen
 • wandeltocht met gids op dag 8 en 9
 • maaltijden gedeeltelijk o.b.v. Bed and Breakfast en half pension (zie programma)
 • reisleiding

Niet inbegrepen

 • lunches m.u.v. de wandeltocht (dag 8 en 9) en de zondagen
 • avondmaaltijden (volgens programma)
 • water, drankjes en fooien
 • overige gidsen voor wandeltochten etc.
 • excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie vluchten €50,- per persoon (optioneel)
 • boekingskosten €23,-

VAKANTIE OP AFSPRAAK

Je wilt op vakantie, maar kan dat in deze tijd? Graag vertellen wij je wat wij doen, zodat je toch een ontspannen vakantie zult hebben. We hebben ons reisprogramma zodanig aangepast, dat het mogelijk is om op vakantie te gaan! We kunnen dit uiteraard niet met honderdprocent zekerheid zeggen omdat de overheid maatregelen kan toevoegen of juist kan versoepelen.

Met de kennis van nu hebben we een aantal maatregelen genomen. Wij zullen jou, voorafgaand aan de reis, vragen of je verkoudheidsklachten, verhoging en/of koorts hebt. Uiteraard ben je zelf ook verantwoordelijk. De kamerindeling wordt gemaakt aan de hand van de grootte van de accommodatie, dit verschilt per accommodatie. Je kunt gebruik maken van een 1-persoonskamer (indien beschikbaar) wanneer je bereidt bent hier een toeslag voor te betalen. Wat betreft de kampeerreizen werken we voornamelijk met 1-persoonstenten.
Wanneer het mogelijk is vragen wij je met eigen vervoer te komen. Hier zullen wij een korting voor geven. Wij zijn nog informatie aan het inwinnen over het gebruik van mondkapjes voor onze busjesreizen. Gedetailleerde informatie hierover leest u in het reisinformatieboekje.

Je hebt de reis geboekt, en de reissom betaald. Wat gebeurt er als de reis toch niet doorgaat?

Dit is uiteraard vervelend, en daarom hebben wij ons reisaanbod ook zodanig aangepast dat we verwachten dat deze reis door kan gaan. Zo hebben we verschillende deelnemers van voorgaande jaren gesproken, om een beeld te krijgen wat zij gaan doen deze zomer. Dit stemde ons positief! Er zijn vele mensen die hebben aangegeven er wel even uit te willen, maar wel dichter bij huis. Hier hebben we uiteraard naar geluisterd. Toch kan het voorkomen dat de reis toch niet door kan gaan. Er kan dan gekozen worden voor een voucher of geld retour. Onze insteek is dat we de geselecteerde reizen door kunnen laten gaan. Ga jij mee?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Je hebt geboekt en nu?
Fijn dat je met ons mee op reis gaat! Ongeveer 4 weken voor aanvang van de reis ontvang je een reisinformatieboekje. Hierin staat een beknopte routebeschrijving, de adresgegevens van de accommodatie en een inpaklijst.

Vlak voor vertrek ontvang je van ons een deelnemerslijst en een brief waarin de reisleider zich voorstelt en je informeert over het verzamelpunt.

Meer weten?
Benieuwd hoe de streek eruit ziet? Bekijk alvast de omgeving via één van onderstaande websites:

Excursies
De excursies zijn bij deze reis niet inbegrepen. Natuurlijk heb je er zelf de hand in met welke excursie je meedoet en welke niet. Houd er rekening mee dat je hier ongeveer €80,- aan kwijt bent.

Bagage
Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons meer informatie over de toegestane hoeveelheid bagage.

Reisdocumenten
Voor reizen naar Marokko is een paspoort is vereist. Het document moet nog 90 dagen geldig zijn na vertrek uit Marokko

Medicijnen?
Als je medicijnen gebruikt adviseren wij je om bij de huisarts, apotheek of GGD een medisch paspoort te halen. Hierop kan de arts gegevens vermelden over de ziekte en de benodigde medicijnen. Dit paspoort is handig als je in het buitenland nieuwe medicijnen nodig zou hebben, maar is ook van belang aan de grens. Omdat sommige geneesmiddelen onder de narcoticawet vallen en dus kunnen worden beschouwd als drugs bewijst het medisch paspoort, dat je de medicijnen meeneemt op doktersvoorschrift en voor eigen gebruik. Meer informatie vind je op Rijksoverheid en douane.

Gezondheidszorg en verzekeringen
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Als je nog geen reisverzekering hebt geboekt en dit alsnog zou willen doen, dan kun je hiervoor bij Amarant Reizen terecht. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Helaas is een annuleringsverzekering na 5 dagen na boeking niet meer mogelijk. Als je vaker op reis gaat kun je bij Amarant Reizen ook een doorlopende reisverzekering afsluiten.

dagprogramma

Hieronder volgt een globaal dagprogramma van de reis, onder voorbehoud van wijzigingen en berijdbaarheid van de wegen in de bergen

Dag 1

Vandaag vliegen we naar Marrakech en verblijven we in een hotel in de medina (oude stad).
Overnachting op basis van Bed and Breakfast (BB)

Dag 2

Het avontuur gaat beginnen. We vertrekken per Jeeps via de watervallen van Ouzoud (de hoogste watervallen va  Noord-Afrika). Vervolgens rijden we door naar de in het hart van de Hoge Atlas gelegen vallei Ait Bouguemez. Deze vallei wordt ook wel de “vallei van de gelukkigen genoemd” omdat het een erg vruchtbaar gebied is in een verder desolaat landschap. De vallei ligt zeer geïsoleerd, de dorpen zijn allemaal in traditionele stijl en landbouw gebeurt nog handmatig.
Overnachting in een Berbergasthuis op basis van half pension (HB)

Dag 3

Vandaag kunnen we een schitterende wandeltocht maken (eventueel met een lokale gids) in de vallei en  Kennismaken met de bevolking en de manier waarop hier nog landbouw wordt bedreven.
Overnachting in een Berbergasthuis op basis van HB

Dag 4

Vandaag rijden we nog dieper de bergen in. De tocht gaat over hoge bergpassen, over desolate hoogvlakten en door schitterende rivierkloven. Onderweg hebben we een fantastisch uitzicht op de indrukwekkende rotsformatie “la Cathédrale”. Vervolgens komen we door de schitterende kloof van de rivier Assif Melloul, wat witte rivier betekent. Overnachten doen we in een Berbergasthuis met een schitterend uitzicht over de vallei.
Overnachting een Berbergasthuis op basis van HB

Dag 5

Vandaag hebben we een vrije dag. We hebben de mogelijkheid om een wandeling te maken in de mooie vallei of lekker uit te rusten.
Overnachting in hetzelfde Berbergasthuis op basis van volpension (FB)

Dag 6
Na het passeren van een hoge bergpas, met schitterend uitzicht, komen we op een bergplateau met nomaden. Hierna komen we aan in het dorp Imilchil. We bezoeken hier onder andere de beroemde bergmeren Isli en Tislit (de bruid en de bruidegom). Met name het meer Tislit kleurt zomers schitterend blauw.
Overnachting bij een Berbergezin op basis van HB

Dag 7

We rijden vandaag door het gebied van de stam Ait Haddidou. De vrouwen in dit gebied dragen nog traditionele kledij. Onderweg zien we waarschijnlijk verschillende schaapskuddes. Na het beklimmen van een van de hoogste bergpassen van Marokko (Tizi-n-Ouerz 2.892 mtr) dalen we af naar de indrukwekkende Dadeskloof. Overnachten doen we in het dorpje Boutharar. Vanaf het balkon van de herberg hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving. De rode bergen staan in mooi contrast met het groen van de oases.
Overnachting op basis van HB

Dag 8 en 9: 2-daagse wandeltocht

Vandaag beginnen we aan de 2-daagse wandeltocht naar de indrukwekkende Mgoun kloof onder leiding van een lokale gids. Eerst rijden we naar Aguerzga, waarvandaan we vervolgens langs de Mgoun rivier lopen naar de kloof van de Mgoun. Deze kloof is erg indrukwekkend. Op bepaalde plekken kan je de beide wanden aanraken en is de lucht nauwelijks meer te zien. Dag 8 is volpension. Het eten wordt bereid door een kok. Tevens is er een muildier voor de keukenspullen. Op de terugweg overnachten we in tenten of in een lokaal gasthuis. Op dag 9 overnachten we weer in het gasthuis in Boutharar op basis van HB.

Dag 10

We rijden vandaag door een heel ander landschap van Marokko. Nadat we een woestijnplateau hebben overgestoken, rijden we het vulkanische Saghro gebergte in. Vanaf deze pas hebben we een mooi uitzicht over de pre-Sahara. Na de afdaling passeren we de indrukwekkende rotsformaties van Bab-n-Ali. We overnachten in een traditionele Kasbah (Berber burcht) in de woestijnstad Nkob op basis van HB.

Dag 11

Vandaag hebben we een erg afwisselende rijdag. Eerst gaat de route door de Draa vallei. Deze vallei is één lang lint van palmen en traditionele dropjes die 100 kilometer door de vallei slingert. Na de Draa vallei rijden we diep de woestijn in tot aan het woestijnstadje MHamid. Als echte nomaden overnachten we in een bivak in de zandduinen.
De overnachting is op basis van HB.

Dag 12

Vandaag hebben we een vrije dag.
We overnachten weer in de bivak in de zandduinen

Dag 13

Via de Schitterende Draa vallei met de duizenden palmen en traditionele dorpjes rijden we weer richting het noorden. De route leidt ons over de schitterende pas Tizi-n-Tichka naar de bruisende koningsstad Marrakech. Overnachting op basis van BB

Dag 14

We hebben vandaag een vrije dag in het bruisende Marrakech. We kunnen een bezoek brengen aan de Souks, het Jemaa El Fna plein en de tuin van Majorelle.
Overnachting op basis van BB

Dag 15

Vanaf het vliegveld in Marrakech vliegen we terug naar Nederland.

REISKAART

REISLEIDING

De reisleider stelt zich aan je voor…

Hi! Ik ben Marit, 28 jaar oud en ik woon ik het mooie Rotterdam. Van maandag tot en met vrijdag werk ik als gedragswetenschapper in de jeugdhulpverlening. In mijn vrije tijd speel ik graag een spelletje, volg ik een pottenbakkerscursus en spreek ik af met lieve vrienden en familie. Daarnaast geniet ik ervan om me in te zetten voor kerkjeugdwerk. Vorig jaar heb ik voor het eerst een reis van Amarant mogen leiden, en wat een toffe reis was dat! Mooie mensen, een prachtige bestemming en samen verhalen delen over ons leven en over God. Dat is ultiem genieten! Hopelijk tot spreeks!